Comoară de 1 milion de dolari, găsită după 10 ani de căutări

Zeci de mii de curajoși s-au aventurat în Munții Stâncoși din Statele Unite în ultimii zece ani pentru a căuta un cufăr de bronz plin cu monede de aur, rubine, smaralde și diamante. Aventura a luat însă sfârșit după ce comoara a fost găsită, anunţul fiind făcut de Forrest Fenn, un colecționar de artă și antichități în vârstă de 89 de ani.

Forrest Fenn este cel care a creat această vânătoare de comori, devenită celebră, relatează CNN.  „Era sub cerul liber, în vegetația bogată din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani”, a scris colecționarul pe site-ul său. „Nu știu cine e persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis”, a mai spus excentricul colecționar.

Comoara a fost găsită acum câteva zile de un bărbat care nu a dorit să-i fie știut numele. El a dovedit că a găsit-o trimițându-i lui Fenn o fotografie a cufărului cu nestemate.  

Estimată la peste un milion de dolari, comoara ascunsă de Fenn a fost modalitatea prin care colecționarul s-a gândit să-i facă pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza din 2007-2008.  Indiciile care duceau spre comoară au fost incluse într-o poezie de 24 de versuri publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.

Colecționarul estimează că în jur de 350.000 de oameni din toată lumea au mers să caute cufărul. S-au făcut grupuri dedicate pe rețelele sociale.

Unii oameni au renunțat la slujbe pentru a se putea dedica în exclusivitate găsirii comorii. Cel puțin patru dintre ei și-au pierdut viața, din păcate, în această aventură.

Cufărul cântărea 9 kilograme, iar comorile pe care le conținea alte 10 kilograme.

Vizualizări: 4,687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: