Novaci: Căsuțele de lectură s-au umplut din nou

Sute de cărți așteaptă să fie răsfoite în orașul Novaci. Câțiva voluntari și reprezentanții Căminului Cultural din Novaci au pus bazele proiectului „Biblioteca stradală”. Cititorii au la dispoziție sute de cărți pe care le pot împrumuta și citi cu condiția să le aducă înapoi în căsuțe.

Peste 250 de cărți au fost donate în ultimele săptămâni și au fost deja aranjate în căsuțele de lectură așezate pe raza orașului Novaci. Cărțile au fost colectate de câțiva voluntari. Tot ei s-au ocupat cu întreținerea bibliotecilor stradale din oraș.

Oamenii au luat cărți de aici, dar nu le-au mai adus înapoi. Cea mai atractivă pentru cititori a fost cea din apropierea autogării. „Căsuta cu cei mai multi consumatori de lectură este cea din autogară, ea fiind de mai multe ori dotată din cauza cititorilor care circula cu microbuzele si nu mai aduc cartile. Recent am avut două donatii de carte, a peste 250 exemplare de la cetateni ai orasului, care au fost duse in casuta de la autogară și la casele de tip familial unde copiii au nevoie de carti pentru lectură. Restul vor fi orientate spre căsuțele montate la spital. Dacă este aruncată la maculatură sau este tinută intr-un pod, nu ajută nimănui. Veniți alaturi de noi, cei care ducem cartea la cititor, increzători în puterea magică a stiinței de carte”, a fost mesajul Elenei Basarabă, directorul Căminului Cultural din Novaci.

Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: