Emoționant! La Colegiul „Ecaterina”, catalogul s-a strigat online pentru ultima dată

Momente emoționante pentru elevii Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. Diriginții au strigat catalogul pe internet. Pandemia a blocat toate petrecerile pe care le aveau în plan liceenii acum la final de an, așa că dascălii au găsit o variantă să le aducă absolvenților un strop de bucurie înainte de examenul de Bacalaureat.

Toți diriginții, în frunte cu directorul liceului, au avut câte un mesaj pentru elevii care sunt în clasa a XII-a și urmează să susțină examenul de Bacalaureat. A fost ultimul loc an în liceul din Târgu Jiu, iar profesorii au vrut să strige catalogul încă o dată. Pentru ultima oară. Totul a fost într-un colaj cu fotografii cu toți liceenii. Când s-a strigat numele lor, în loc de „prezent” a apărut o poză cu fiecare. Astfel, diriginții au reușit să-i aducă pe toți mai aproape, dar online.

Filmulețul a fost postat apoi pe internet și a stârnit emoția copiilor. “Dragi elevi, ați ajuns la o piatră de hotare care unește universul copilăriei senine, a vârstei de aur, cu universul maturității plin de enigme. Încet, dar sigur, pe măsură ce anii au trecut, tinerii de acum patru ani s-au maturizat, au acumulat informații noi și au devenit absolvenții de azi. Să aveți încredere în voi!”, a fost mesajul directorului Antonie Cristian.

Elevii au revenit la liceu, dar câte zece în clasă. Nu se pot îmbrățișa, doar să asiste la ultimele ore de pregătire înaintea examenului maturității. „Este trist. Am fost divizați în clase, sunt grupe de câte zece. Nu e ceva ce ne-am dorit deși noi ne-am bucurat când am auzit că se închid școlile, dar nu ne așteptam să se închidă atâtea luni și să revenim în asemenea condiții. cu mască pe față, cu dezinfectanți, în miros de clor și să ni se ia temperatura. E ceva cum numai în filme am văzut până acum. Iar surpriza diriginților noștri a fost una neașteptată. Și ne-a emoționat pe toți mai ales când ne-am auzit numele”, a spus un tânăr.

„Și pentru mine a fost cu lacrimi când mi-am auzit numele pe înregistrare. Aș fi răspuns de acasă, dar nu m-a auzit nimeni. Mai aveam câteva majorate la care ar fi trebuit să mergem, la colegi. Aveam banchetul plănuit, festivitatea de absolvire, totul, dar, din păcate, suntem o generație ghinionistă și nu vom avea parte de așa ceva”, a spus o altă colegă.

Galerie fotoVizualizări: 3,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: