Competiţie off road la Runcu, transmisă de Discovery Channel

Comuna Runcu va găzdui luna aceasta una dintre cele mai mari competiţii off road din ţară, care va reuni 45 de echipaje din România, Bulgaria şi Ungaria. Competiţia este organizată de Clubul X3M Vâlcea, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, şi va fi transmisă de unul dintre cele mai importante posturi de televiziune din lume, Discovery Channel. Primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, a vorbit despre pregătirea traseului, dar şi despre cât de importantă este această competiţie pentru atragerea turiştilor în zonă.

Cupa X3M Runcu va avea loc în perioada 23-26 aprilie şi constă în mai multe probe, din care nu va lipsi cea de off-road extrem. Maşinile care vor putea fi văzute pe traseele din comuna gorjeană Runcu sunt unele dintre cele mai puternice din ţară şi valorează sute de mii de euro.

Competiţia este transmisă în direct, prin Internet, de unul din cele mai importante posturi de televiziune din lume, Discovery Channel. Primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, spune că traseele au fost deja stabilite. „Au fost instalate pe toate traseele antene ale unei companii de telefonie mobilă care va ajuta la transmiterea live a evenimentului pe postul Discovery Channel. Săptămâna trecută au fost stabilite traseele. Fiecare maşină va avea o baliză şi se va ştii tot timpul unde se află“, a explicat primarul Adi Câmpeanu.

Acesta a ţinut să precizeze că traseele au fost deja omologate, iar competiţia se va desfăşura anual în comuna Runcu, fapt ce va duce la atragerea a cât mai mulţi turişti în zonă. „Pentru comună este un câştig foarte important. Prezenţa pe piaţa de off-road va duce la dezvoltarea turismului. 11 pensiuni de pe raza comunei au pus la dispoziţie gratuit toată capacitatea de cazare pentru concurenţi, dar, pe termen lung, câştigul va fi însemnat. S-a făcut multă publicitate pe Discovery şi m-au sunat cetăţenii români care sunt plecaţi în Canada şi în New Jersey, care vor să vină la concurs“, a adăugat primarul Câmpeanu.

Cât priveşte maşinile intrate în competiţie acestea sunt dintre cele mai scumpe şi mai puternice. „Vor fi maşini adaptate special pentru off-road extrem. Vor fi maşini de 250-300 de cai putere. Cele mai scumpe maşini valorează şi 200.000 de euro. Pasionaţii din Gorj nu s-au putut înscrie pentru că maşinile lor nu fac faţă competiţiei”, a adăugat primarul.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: