Competiţie pe tocuri la Sala Sporturilor. Romanescu: Punem mochetă!

Echipele de handbal şi baschet din Târgu Jiu nu pot să facă antrenamente la Sala Sporturilor, pentru a nu o degrada. În schimb, aici se pot desfăşura concursuri de dans modern. Asta a decis municipalitatea din Târgu Jiu, care a dat undă verde celor de la Palatul Copiilor să desfăşoare în zilele de 19 şi 20 mai, la Sala Sporturilor, Festivalul naţional de gimnastică şi dans modern „Măiastra”. Sute de copii din toată ţara vor evolua pe parchetul de la proaspăt modernizata Sală a Sporturilor.

Festivalul Naţional de Gimnastică şi Dans Modern „Măiastra”, ediţia a XI-a, va aduce la Târgu Jiu peste 400 de copii, de la cluburile şi palatele copiilor din mai multe zone ale ţării. Va debuta în data de 19 mai cu competiţia de dans modern, iar o zi mai târziu se va desfăşura şi concursul de gimnastică aerobică. Secţiunea de dans modern cuprinde street dance, latino show dance, fantezii coregrafice şi dansuri tematice, iar unele dansuri necesită inclusiv încălţăminte cu tocuri.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, crede că suprafaţa de joc, adică parchetul recent aplicat, nu va avea de suferit, pentru că va fi protejat. „Am luat această decizie (n.red. de a pune la dispoziţie Sala Sporturilor) pentru că este un concurs naţional şi sunt foarte mulţi participanţi. E vorba de vreo 400 de participanţi. Şi, ţinând cont de faptul că nu ştim care vor fi condiţiile meteo, aveau nevoie de o sală mare. Şi asta a fost ideea, ca să putem să organizăm concursul în condiţii adecvate. Nu se pune problema să afecteze cumva suprafaţa de joc, mai ales că pe suprafaţa de joc va fi instalat un covor, o mochetă pe care se va desfăşura toată activitatea. Nu e direct pe parchet. Iar dacă acolo se vor desfăşura jocuri sportive, handbal sau baschet, care nu pot să afecteze parchetul, nu cred că nişte copii la 9-11 ani vor ajunge să afecteze suprafaţa de joc”, a comentat primarul din Târgu Jiu.   

Organizatorii acestui festival naţional sunt Palatul Copiilor din Târgu Jiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: