Competiție spectaculoasă 4x4 la Runcu. Vezi când!

Comuna Runcu este și anul acesta gazda spectaculoasei competiții de offroad. De această dată nu este vorba de o cupă, așa cum a fost anul trecut, ci de etape din Campionatul Național "100 Trucks RUN". Circa 40 de mașini de teren concepute să escaladeze cele mai abrupte pante și care valorează zeci de mii de euro vor străbate timp de trei zile, începând de joi, 21 aprilie, traseele montane de pe teritoriul comunei Runcu și nu numai. Prin această competiție autoritățile locale vor să promoveze zona.

Competiția 4x4 "100 Trucks RUN" se va desfășura în perioada 21-23 aprilie, iar stratul tehnic se va da de la punctul Salvamont din comuna Runcu sau din Cheile Sohodolului- punctul Mogoș, după caz. Evenimentul se desfășoară sub egida Automobil Club Român (ACR) și este organizat de primăria comunei Runcu în colaborare cu ACS 100Trucks, partener al acestei competiții fiind și Discovery Channel Online. "Anul acesta la Runcu se desfășoară a doua etapă de offroad. La prima etapă, cea de anul trecut, am încercat să ne facem temele cât mai bine și se pare că am obținut o notă bună pentru organizare. Acesta a fost adevăratul motiv pentru care și anul acesta organizăm o astfel de competiție. Să sperăm că în zilele următoare, când va începe competiția, nu vor fi incidente și toată lumea, toți invitații, competitorii, vor fi extrem de mulțumiți", a declarat Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu.
Concursul va fi structurat pe trei clase. "Aici, la Runcu vom face primele două etape din campionatul 100 Trucks. Ne-a făcut plăcere ca anul trecut să fim prezenți la Runcu. Am fost primiți cu multă căldură. Zona este foarte permisivă pentru acest tip de sport", a spus Gabriel Rasty.

Noutate: Clasa TRIP
Competiția din acest an aduce la Runcu și un nou tip de clasă, TRIP. Anul trecut au fost doar clasele Hard și Soft. Clasa Trip este destinată mașinilor SUV 4X4 și se desfășoară pe trasee forestiere ușoare. La această clasă nu sunt necesare verificări tehnice, concurenții nu au nevoie de căști sau de diverse lucruri necesare la celelalte clase. "Clasa TRIP nu necesită cunoștințe tehnice foarte aprofundate. Concurenții trebuie să dețină un 4x4, să aibă grijă de el, să-l plimbe prin locuri frumoase. Pe lângă relieful frumos, pe partea competițională, prin clasa TRIP vrem să dezvoltăm și partea turistică și spectaculoasă care o aveți în zonă", a explicat Liviu Iernean, reprezentant al Federației Române de Automobilism Român.
Spectatorii sunt invitați la intrarea pe Valea Susenilor dinsatul Suseni unde va avea loc spectacolul offroad.

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: