Complicele lui Coiculescu, anchetate în libertate

Cele două femei reţinute luni în ancheta de corupţie de la Comisia pentru Expertizarea Persoanelor cu Handicap din Gorj au fost puse ieri în libertate, procurorul de caz renunţând să mai solicite un mandat de arestare preventivă a acestora. După gratii rămâne doar dr. Radu Coiculescu, anchetatorii promiţând însă că, în curând opinia publică va descoperi şi „rechini mai mari” din acest dosar, semn că cercetările vor urca probabil pe scară ierarhică.

Lavinia Şorop, de 35 de ani, secretara comisiei respective, şi Iuliana Luca, de 45 de ani, femeie de serviciu în cadrul Spitalulului Judeţean Târgu Jiu, au fost audiate în cursul zilei de ieri timp de mai multe ore. Ele au fost aduse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj direct din arestul Poliţiei Judeţene, acolo unde fuseseră duse luni seara, când au fost reţinute sub acuzaţiile de luare de mită şi complicitate la luare de mită. Surse judiciare susţin că Iuliana Luca a avut probleme de sănătate în cursul nopţii de luni spre marţi, atunci când se afla în arestul IPJ Gorj, necesitând îngrijire medicală. Ea a fost prezentată marţi la Parchet pentru audieri, refuzând să facă vreun comentariu. Procurorul de caz, Gheorghe Constantinescu, a menţionat, în schimb, că în localitatea Padeş, din care provine femeia, „cei mai mulţi localnici au certificate de handicapat, deşi aproape toţi zburdă pe câmpii la muncile agricole”.

Luca nu e străină de dosarele de corupţie

Interesant este că numele Iulianei Luca apare într-un alt dosar penal legat de fapte de corupţie. Este vorba despre dosarul căpitalului Laurenţiu Sârbu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, judecat în prezent la Tribunalul Judeţean, împreună cu un pensionar şi un poliţist din Novaci pentru că ar fi primit lemne şi alte „foloase necuvenite”, Luca fiind una dintre persoanele care l-ar fi reclamat pe ofiţerul de la pompieri. Laurenţiu Sârbu a declarat mereu că nu este vinovat în dosarul respectiv şi că nu înţelege de ce anchetatorii au luat de bune afirmaţiile unei femei de serviciu de la spital, femeie de serviciu care acum devine însă un pion important în dosarul Coiculescu. Punerea sa în libertate şi a secretarei comisiei de expertiză poate să însemne şi că cele două femei l-au dat în primire totală pe fostul lor şef, ele ştiind cel mai bine cât lua Coiculescu, dacă lua, şi de la cine lua pentru a aproba dosarele pentru care este anchetat acum.

Ambele femeie lăsate în libertate sunt anchetate în acelaşi dosar în care şeful comisiei de expertiză, dr. Radu Coiculescu a fost arestat pentru 29 de zile tot pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant luând 600 de lei de la o persoană căreia trebuia să îi aprobe un dosar. Anchetatorii susţin că medicul a solicitat, într-un caz, prin intermediul Iulianei Luca, suma de 2500 de lei de la o persoană, bani pe care i-a primit secretara comisiei. Lavinia Şorop a oprit 500 de lei din suma respectivă, iar restul i-ar fi înmânat lui Radu Coiculescu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: