Complicele proxenetului Bejinaru va fi liber

Penitenciarul Târgu Jiu va avea în curând un loc liber în plus față de cele de acum, după ce unul dintre deținuții de aici a primit „verde” din partea judecătorilor pentru a merge acasă. Casian Muja Bejat, condamnat pentru complicitate la proxenetism, va fi pus în libertate cât de curând, deși condamnarea sa definitivă a fost pronunțată în luna aprilie.

O comisie din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu a analizat situația acestuia și a ajuns la concluzia deținutul poate fi eliberat mai devreme, concluzie cu care a fost de acord și instanța de judecată.

 „Admite propunerea formulată de Comisia de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Tg-Jiu, privind pe condamnatul Bejat-Muja Casian. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Bejat-Muja Casian, aflat în executarea pedepsei de 3 ani 6 luni şi 20 de zile închisoare, conform mandatului nr. 78/2017, emis în baza sentinţei penale nr. 61/2016 a Tribunalului Gorj”, a decis Judecătoria Târgu Jiu. Verdictul nu este definitiv deocamdată, dar are toate șansele să devină în scurt timp.

Explicația pentru această decizie este dată de faptul că Bejat și-a executat deja mare parte din pedeapsă chiar acasă, la domiciliul său. El a fost reținut pe 1 august 2014 pentru prima dată, în urma unor descinderi ale procurorilor DIICOT Târgu Jiu, după care a fost arestat preventiv, iar ulterior în arest la domiciliu, rămânând așa până în aprilie anul acesta, când a fost dată sentința finală de condamnare. Acum toată perioada petrecută în arest, inclusiv la domiciliu, este scăzută din condamnarea de 3 ani și jumătate și, ca urmare, Bejat este la un pas să redevină liber.

El a primit condamnarea respectivă în același dosar în care Aristică Benoni Bejinaru a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru proxenetism. Bejinaru a fost acuzat că obliga diverse tinere, cărora le promitea că se va căsători cu ele, să se prostitueze în localuri de pe litoral sau în străinătate, în perioada în care avea asemenea preocupări el fiind pontat mereu ca prezent la locul de muncă. Bărbatul era lăcătuș la Cariera Roșiuța, dar nu se întâlnea cu șefii săi decât pe la chefuri sau când îi răsplătea pe aceștia cu câte o partid de amor oferită de fetele obligate să se prostitueze.

Vizualizări: 3,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: