Componența celor două grupe de play-out din Liga 2

În play-out-ul din acest sezon vor evolua două dintre cele trei retrogradate în vară din prima ligă. Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște porneau cu gânduri mari în noul sezon, de promovare de pe primele două locuri, însă au ajuns să joace pentru menținerea în Liga 2. 

Spre deosebire de CS Mioveni, care pica și ea în vară din prima ligă, dar la startul acestui sezon transmitea că își dorește în primul rând să se mențină în liga secundă, dar, iată, a ajuns în play-off, unde are asigurat cel puțin locul în barajul de promovare.

Alte mari perdante sunt Concordia Chiajna, Steaua și chiar Ceahlăul. Concordia a obișnuit deja să fie o mare dezamăgire, fiind la al cincilea sezon în care începe cu gândul la promovare și nu își îndeplinește obiectivul.

Potrivit regulamentului FRF, clasatele pe locurile 7-20 la finalul sezonului regulat de Liga 2 sunt împărțite, în funcție de locul ocupat, în două grupe de play-out.

În Grupa A merg clasatele pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 și 19, adică Ceahlăul Piatra Neamţ, CSM Reșița, Metaloglobus București, Campionii FC Argeş, CSC Dumbrăviţa, Unirea Dej și CSM Alexandria.

În Grupa B au intrat formațiile care au terminat pe pozițiile 8, 9, 12, 13, 16, 17 și 20, mai exact Steaua, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, CSM Slatina, ACS Viitorul Târgu Jiu, CS Tunari și Progresul Spartac.

Programul play-out-ului va fi stabilit de către FRF marți, 19 martie, de la ora 12:00, la sediul FRF, unde va avea loc tragerea la sorți. În Liga 2, spre deosebire de prima ligă, programul nu este stabilit în funcție de locurile pe care le ocupă echipele la finalul sezonului regulat, ci organizatorul competiție, federația, preferă tragerea la sorți.

Echipele din Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și punctele cu care pornesc:

1. Ceahlăul Piatra Neamţ – 31 puncte

2. CSM Reșița – 27

3. Metaloglobus București – 26

4. Campionii FC Argeş – 24

5. CSC Dumbrăviţa – 23

6. Unirea Dej – 13

7. CSM Alexandria – 9

Echipele din Grupa B a play-out-ului Ligii 2 și punctele cu care pornesc:

1. Steaua – 28 puncte

2. Chindia Târgoviște – 28

3. Concordia Chiajna – 25

4. CSM Slatina – 25

5. ACS Viitorul Târgu Jiu – 23

6. CS Tunari – 16

7. Progresul Spartac – 1

Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: