Comuna Câlnic, mai aproape de introducerea sistemului de alimentare cu gaze

Vești bune pentru localnicii din Câlnic vin de la autoritățile locale. Proiectul de introducere a sistemului de alimentare cu gaze în toate satele localității este aproape de a fi realizat cu cheltuieli reduse. Proiectul a fost aprobat în ultima ședință de Consiliul Local, în ciuda faptului că au existat și aleși locali care s-a împotrivit acestei investiții.

Dacă inițial comuna Câlnic s-a asociat cu localitățile Telești și Peștișani pentru a obține finanțare pe programul „Anghel Saligny“, între timp s-au schimbat regulile jocului și prioritate în obținerea banilor au unitățile administrativ teritoriale care au costuri de transport minime.

În aceste condiții, comuna Câlnic va merge cu un proiect propriu pentru introducerea rețelei de gaze. ”Noi am decis să mergem independent de restul comunelor cu care ne asociasem inițial, pentru că noi suntem favorizați de faptul că magistrala Transgaz trece prin comuna Câlnic și în felul acesta avem prioritate în aprobarea proiectului de finanțare”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul din comuna gorjeană Câlnic.

„Dacă aș fi mers în continuare în asociere cu Telești și Peștișani trebuia să suportăm și noi cheltuielile de transport până la cele două comune”, a mai explicat primarul.

Deși este o mare oportunitate pentru comuna Câlnic, au fost și consilieri locali care s-a opus acestui proiect. ”Am aprobat proiectul, în ciuda faptului că am avut doi consilieri locali care s-au opus, domnul Pupăzan Marius Daniel și domnul Țigăran Daniel, care nu au votat acest proiect. Domnul consilier Tatomir Ilie a preferat să lipsească de la ședință decât să-și exprime un vot pro sau contra“, a dezvăluit primarul.

Dumitru Vulpe a spus că nu înțelege atitudinea unor consilieri. „Nu înțeleg reacția aleșilor locali, pentru că până la urmă au fost votați să contribuie la ridicarea standardului de viață al localnicilor din Câlnic. Chiar dacă gazele s-au scumpit, oamenii vor confort. Și prețul lemnului a crescut, și cheltuielile pentru încălzire sunt la fel sau chiar mai mari decât cu gaze. În plus de asta e mult mai comod cu gaze”, a mai spus Dumitru Vulpe.

Valoarea proiectului pentru introducerea sistemului de gaze în comuna Câlnic este de 31.376.500 de lei și a fost depus pe programul „Anghel Saligny“.

Vizualizări: 1,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: