Comuna din Gorj care nu mai dă bani pe energia electrică

Comuna Bustuchin își va asigura singură energia necesară pentru toate instituțiile publice. Totul este posibil datorită parcului fotovoltaic care a fost ridicat în localitate și care va fi recepționat în scurt timp. Investiția depășește un milion de lei și va rotunji conturile primăriei. Edilul vrea să vândă energie și a început deja să facă demersuri pentru a obține toate documentele necesare.

Lucrările la parcul fotovoltaic din Bustuchin au început în urmă cu un an. Odată finalizată investiția, toate instituțiile publice din comună vor primi energie electrică de aici. Restul se va vinde. „Parcul fotovoltaic a fost început în 2018. Finanțarea este prin Fondul pentru Eficientizarea Energiei. Este în valoare de 15-16 miliarde de lei vechi și trebuia să-l finalizăm acum o lună, două. Am mai întârziat puțin. Trebuie să luăm o licență de vânzare a energiei. O cantitate de 40-50% va fi utilizată pentru toate instituțiile publice, școli, grădinițe, primărie, tot ce este public și diferența va intra la bugetul comunei, ca venit. Trebuie să obținem o licență de vânzare a energiei”, a explicat primarul din Bustuchin, la Radio Infinit.

Până la jumătatea lunii viitoare se fac probe și va fi evaluată exact capacitatea parcului. „Este pe un hectar. Va produce în jur de 400 de megawatti pe an. A fost proiectat la consumul nostru. Se fac probe timp de două săptămâni, să vedem câtă lumină primește, cât se încarcă. După probe, vedem exact capacitatea”, a mai spus Ciocea.

Vizualizări: 4,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: