Camere de vânătoare pentru localnicii care aruncă gunoaie în comuna lui Brâncuși

Inițiativă inedită în comuna gorjeană Peștișani. Pentru că s-a săturat să strângă gunoaie și să apară altele în loc, primarul Cosmin Pigui a decis să cumpere camere de vânătoare pe care să le instaleze prin toată comuna. Astfel speră că îi va prinde pe cei care vor arunca deșeuri pe unde apucă și îi va amenda drastic. Asta mai ales că sancțiunile pentru astfel de fapte au fost deja majorate de zece ori.

Primarul Cosmin Pigui a explicat cum a ajuns la această decizie. În câteva zile, va începe să instaleze camerele de supraveghere, cu ajutorul cărora speră să-i identifice pe cei care poluează mediul și să-i amendeze. „Am tot avut acțiuni de curățire a pârâurilor, drumurilor și, din păcate, unii cetățeni zădărnicesc munca noastră pentru că imediat după ce facem noi curățenie, ei aruncă alte gunoaie. De săptămâna viitoare, vom amplasa camere de vânătoare în punctele nevralgice ale comunei și acele camere pot fi mutate oricând și în orice loc atunci când sesizăm că pot exista focare și oamenii se învață să arunce gunoaie, a declarat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Ca să descurajeze acest fenomen, autoritățile au majorat de zece ori amenzile. În zadar însă. „Amenzile au fost majorate de zece ori, de la 50 la 500 de lei. Cei care vor fi sancționați chiar vor simți asta pentru că altfel nu se poate. Suntem comuna marelui sculptor Constantin Brâncuși și nu este posibil să te plimbi prin zăvoiul prin care se plimba Brâncuși și să te împiedici de sticle și PET-uri aruncate la voia întâmplării”, a mai transmis primarul Cosmin Pigui.

Localnicilor li se pare o idee bună. Recunosc și ei că localitatea ar trebui să fie mai curată. „O idee foarte bună mi se pare. Pe unde mergi, sunt numai gunoaie. Peste tot, pe marginea râurilor, pe marginea drumurilor, pe terenurile agricole, peste tot sunt numai gunoaie. E și rușinos să vedem așa ceva când vin atâția turiști la noi. E o rușine”, a spus o femeie din Peștișani. „Foarte bine face. Să pună camere peste tot, să îi prindă și să-i amendeze drastic. Poate că numai așa o să scăpăm de gunoaie și îi descurajăm pe cei care aruncă pentru că sunt tot oameni de la noi din sat. Odată amendați, poate că nu mai fac a doua oară. Oricum nu au nicio explicație pentru că toți plătim gunoiul, vine mașina și îl ridică, avem tomberoane. Nu înțeleg cum le vine să se ducă și să arunce totul pe unde le vine”, a mai spus un alt localnic.

Și autoritățile din localitatea Bălești au recurs la o astfel de metodă ca să scape de gunoaie. De când au fost instalate camere ascunse prin copaci și au fost date primele amenzi, comuna a început să fie mai curată pentru că localnicii se temeau să se mai descotorosească de gunoaie pe unde voiau. Riscau să fie amendați și făcuți de râs apoi pe internet.

Galerie foto



Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: