Bolnavii internați la Târgu Jiu, întrebați prin SMS dacă au fost tratați bine

Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu vor fi întrebați, prin SMS, la externare dacă au fost tratați corespunzător în unitatea medicală. Astfel, conducerea spitalului își dorește să afle dacă personalul medical își face datoria. Chestionare le sunt oferite și acum bolnavilor înainte să plece din spital, dar le completează pe hârtie. Până acum, gradul de satisfacție a fost de 97%. „Nu pot să spun că e atât”, recunoaște chiar și managerul spitalului.

Dumitru Vienescu, managerul spitalului din Târgu Jiu, a declarat că vrea să facă această modificare pentru că, până acum, chestionarele completate pe hârtie nu i-au oferit o imagine reală a modului în care sunt tratați pacienții în unitatea medicală.

E motivul pentru care își dorește ca toți bolnavii să fie întrebați prin SMS dacă a fost ceva în spital ce i-a deranjat, dacă personalul medical nu i-a tratat corespunzător, dacă nu au fost condiții ori dacă le-au lipsit medicamente.  „În momentul de față, chestionarul se face pe hârtie. De multe ori, arată un grad de satisfacție de 97%. Nu pot să spun că e 97%. De aceea, dacă pacienții ne informează și ne spun exact ce nemulțumiri sunt, le putem remedia. Se vor face prin SMS. Dacă pacientul îl va completa când ajunge acasă, după ce este externat, altceva va fi”, a spus Dumitru Vienescu.

Toate neregulile semnalate vor fi verificate, a mai dat garanții managerul spitalului. „Vrem să modificăm și întrebările. Să spună dacă a fost în spital, nu a primit medicamente, ce medicamente nu a primit, să știm clar, să verificăm dacă sunt acele medicamente în farmacie. Dacă i s-a părut că personalul medical i-a vorbit urât, să ne comunice. Toate aceste lucruri, dacă nu sunt dezbătute real, nu avem cum să știm situația reală și trebuie să luăm măsuri să nu se mai întâmple. Toți ne dorim să fie bine pentru că toți putem să devenim pacienți”, a mai spus Vienescu, la Radio Infinit.

Spitalul din Târgu Jiu nu va fi primul care va folosi un astfel de chestionar prin telefon. La spitalul din Târgu-Cărbunești, de exemplu, de câțiva ani a fost implementat un astfel de sistem și toți pacienții sunt întrebați prin mesaj primit pe telefon cum a fost perioada din spital odată ce sunt externați.

Vizualizări: 1,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: