Autoritățile din Polovragi încearcă să atragă investitori în localitate

Autoritățile locale din comuna Polovragi fac tot posibilul pentru a atrage investitori dornici să dezvolte afaceri în localitate. Primarul Gheorghe Epure va participa sâmbătă la o conferință online alături de primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, și alți doi edili din Vâlcea și Bistrița Năsăud, în cadrul căreia antreprenori renumiți din România vor afla ce oportunități au în fiecare localitate pentru a dezvolta afaceri.

”Pentru dezvoltarea sănătoasă a satului românesc prin implicarea responsabilă și inteligentă a companiilor, antreprenorii reuniți în Antreprenorești, împreună cu RePatriot și Romanian Business Leaders, organizează sâmbătă, 10 aprilie 2021, în intervalul orar 14-17.00, conferința online Antreprenorești - ,,Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural"”, anunță organizatorii

Primarul din Polovragi lucrează intens la un material de promovare a localității, pe care-l va prezenta în cadrul conferinței, în speranța de a convinge cât mai mulți antreprenori să vină să investească în comuna pe care o conduce. ”Lucrez la o prezentare a potențialului social, economic și turistic pe care îl are comuna Polovragi și o să-l prezint în cadrul conferinței. O să fac o comparație între Polovragi și restul localităților, pentru că am mai participat la astfel de conferințe și cam știu pe ce să mă axez. Vreau să scot în evidență faptul că localitatea Polovragi are un potențial ridicat pentru dezvoltarea unor afaceri în domeniul creșterii animalelor, dar și pentru prelucrarea produselor animaliere, mă refer aici la o fabrică pentru prelucrarea cărnii și a produselor lactate, se pot dezvolta afaceri în domeniul prelucrării lemnului, ca exemplu o fabrică de mobilă, exploatarea produselor agricole, dar și a fructelor, adică plantații de căpșuni, pomi fructiferi și prelucrarea acestora în dulcețuri, gemuri, compoturi, conserve sau congelate. Să nu mai vorbim de potențialul turistic al zonei care poate fi fructificat cu unități de cazare sau de petrecere a timpului liber”, a declarat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

Întâlnirea se va concentra pe exemple de bune practici ale altor comunități care au reușit prin forțele lor, cu suport din partea RBL și RePatriot, precum și alte exemple de succes prezentate de edili și experți în domeniu, identificarea și prezentarea de surse de finanțare destinate acestui tip de comunități, precum și oferirea de suport comunelor pentru implementarea unor strategii de dezvoltare în vederea promovării destinațiilor turistice prin crearea unul brand turistic regional, nu doar local, care să identifice potențialul zonei respective, agroturismul, patrimoniul cultural, viața la țară sau alte obiective de interes.

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: