Comună din Gorj renumită pentru… țuică

O comună din județul Gorj a devenit cunoscută pentru țuica produsă în gospodăriile sătenilor. Este vorba de localitatea Săcelu. Aici ajung anual cumpărători din județele învecinate, în special din Hunedoara, care vin fie să ia țuică, fie prune.

În urmă cu ceva ani, localnicii din anumite sate ale comunei Săcelu își câștigau existența numai din vânzarea țuicii. ”Noi suntem renumiți pentru țuica produsă la Săcelu. Aici este o zonă foarte bună pentru pomii fructiferi, dar mai ales pentru pruni. Sunt vreo două sate care chiar excelează la acest capitol. Toată lumea vorbește de țuica de Surupați. Înainte oamenii din aceste zone propice pentru creșterea prunilor își câștigau existența numai din vânzarea țuicii”, a declarat primarul Gheorghe Dumitrelea.

Anual ajung la Săcelu cumpărători din Hunedoara interesați de țuica produsă aici. ”Cei de la Hunedoara vin aici și cumpără fie prune, fie țuică. Vreau să vă spun că sunt cetățeni care vin la primărie și întrebă cine are țuică sau prune de vânzare. Sunt și cetățeni care se duc și vând țuica acolo, la Hunedoara. Eu cred că localnicii care au plantații de pruni și au producție mare ar trebui să se implice să promoveze mai mult acest produs și în felul acesta ar deveni mai cunoscuți”, a mai spus primarul din Săcelu.

Vizualizări: 9,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: