800 de polițiști asigură ordinea, de Înviere

Peste opt sute de polițiști vor fi, în noaptea de Înviere, în apropierea lăcașurilor de cult din județul Gorj. Oamenii legii se vor asigura că nu vor exista blocaje în trafic, dar vor asigura și ordinea și siguranța publică.

Cele mai multe forțe vor fi concentrate la mânăstirile Tismana, Lainici și Polovragi, locuri care au atras, în ultimii ani, mii de credincioși din toate colțurile țării.

Prefectul județului Gorj a explicat că, în noaptea de Înviere, circa opt sute de polițiști vor acționa pentru a preveni orice fel de eveniment nedorit. Autoritățile se așteaptă la valuri mari de credincioși la biserici, mai ales că venim după doi ani marcați de restricții de circulație din cauza pandemiei de coronavirus.   

„Venim după o perioadă lungă cu restricții, este prima sărbătoare fără restricții. Oamenii se simt liberi și pot merge peste tot. În perioada slujbelor, vor fi în jur de 800 de polițiști în stradă, care vor ajuta la fluidizarea traficului, vor ține sub observație zonele din jurul bisericilor, mânăstirilor din toate localitățile în așa fel încât să nu avem probleme”, a declarat prefectul Marcel Iacobescu.

La Mânăstirea Lainici, atât polițiștii, cât și enoriașii vor avea nevoie de nervi de oțel. În zonă, este șantier, iar parcarea nu a fost încă amenajată. Din cauza ploilor, s-au format gropi și nămol, iar traversarea zonei Lainici este o adevărată provocare pentru șoferi.

Mânăstirea Lainici este locul preferat de mii de credincioși din Gorj, Hunedoara și nu numai pentru a lua Lumină în noaptea de Înviere.

Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: