Comuna în care nu există activitate culturală

Comuna Scoarţa este printre puţinele localităţi din judeţ în care nu există activitate culturală de ani buni, iar toate instituţiile de cultură sunt în paragină. Autorităţile locale nu au bani să investească în astfel de obiective, preferând să nu organizeze activităţi culturale nici măcar de zilele comunei. Viceprimarul din localitate, Ion Stamatoiu, spune că există cămine culturale în satul Bobu, în satul Budieni şi în centrul comunei Scoarţa, însă toate sunt într-o avansată stare de degradare.

Cetățenii din localitatea Scoarța nu pot avea parte de activitate culturală pentru că primăria nu are spații pentru a le pune la dispoziție. Toate cele trei cămine culturale din localitate sunt în paragină astfel că de ani buni primăria nu organizează nici Ziua Vârstnicilor, nici zilele comunei și nici alte activități de acest gen. Viceprimarul Ion Stamatoiu s-a arătat extrem de dezamăgit de modul în care primarul localității Aurelian Cotârlău a gestionat această situație de-a lungul vremii. ”Efectiv nu avem unde să ținem și noi un spectacol, să organizăm serbări cu elevii. De ziua vârstnicilor nici pomeneală, nu există așa ceva la noi. Comuna Scoarța are Praznicul Sfinților Petru și Pavel însă a fost o zi ca oricare alta în comună. Probabil că unora nu le plac acest gen de activități, nu suntem și noi o comună în rândul lumii”, a spus viceprimarul Ion Stamatoiu. Cât despre cele trei cămine culturale din Bobu, Budieni și Scoarța, toate trei sunt o ruină și ar fi nevoie de bani mulți să fie puse pe picioare. ”Căminele astea există doar scriptic, dar ele sunt în paragină, nu sunt funcționale. Avem monumente ale eroilor la Budieni, Bobu și Copăcioasa, depunem coroane de flori și atât. Nu există la noi altceva. Știu că unul din cămine este prins într-un proiect de câțiva ani. Arătau bine odată, dar avem și cetățenii pe care îi avem care fură, distrug, nu țin nimic”, a spus Ion Stamatoiu, viceprimarul din Scoarța.

Cultura, la pământ din cauza bătăilor

Faptul că cetățenii din Scoarța au avut un mare rol în eliminarea activităților culturale din localitate este confirmat și de primarul Aurelian Cotârlău. ”Comuna este între două orașe, tineretul are unde merge dacă vrea să se distreze. Și eu mi-aș dori să modernizez toate căminele, dar guvernul se mișcă așa cum se mișcă atunci când e vorba de bani. Am depus proiect anul trecut pentru căminul cultural Scoarța pe Compania Națională de Investiții dar nimic până acum. Am încercat să facem de zilele comunei dar s-a ales cu bătaie între bețivani și mai bine nu mai facem nimic”, a spus Aurelian Cotârlău, primarul din Scoarța.  

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: