Expropriaţii din zona centurii Târgu Jiu dau statul în judecată

Expropriaţii de pe noua centură a municipiului Târgu Jiu au fost sfidaţi de şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), aflat ieri într-o vizită în Gorj. Oamenii aflaseră că Narcis Neaga are o întâlnire cu autorităţile judeţului şi l-au aşteptat la Prefectură. Neaga nu a dorit să stea de vorbă cu ei. Nici preşedintele Consiliului Judeţean Gorj nu vede problemele expropriaţilor, însă aceştia ameninţă că vor merge la Bruxelles pentru a-şi căuta dreptatea.

Narcis Neaga a fost rezervat şi cu ziariştii, spunând că va da declaraţii în cursul zilei de astăzi, după ce va verifica DN 66 şi Transalpina. „Am venit pentru DN 66 şi pentru Transalpina. Este o vizită de rutină, am mai fost şi joi în Gorj. Discutăm după ce vedem starea drumului şi Transalpina, acum nu am ce să vă spun”, a precizat Neaga.

Vizita directorului CNADNR a fost aşteptată cu interes de expropriaţii de pe noua centură a municipiului Târgu Jiu. Oamenii sperau să le fie rezolvate problemele şi l-au întâmpinat pe Neaga la Prefectură, însă acesta a dat bir cu fugiţii. Nicu Turtoi, unul dintre cei pe terenul cărora va trece noua centură, spune că îşi va căuta dreptatea la Bruxelles. Acesta este convins că valoarea terenului său este mult mai mare, refuzând să primească 1,5 lei pe metru pătrat drept despăgubire, dorind la schimb un alt teren la fosta Staţiune Pomicolă. „Domnul Neaga e la Prefectură, dar nu ia nici o măsură pentru a rezolva această problemă, să nu taie proprietăţile a 61 de persoane şi să treacă pe terenul primăriei. Eu mă voi duce la Bruxelles că poate se va face dreptate acolo, atât timp cât în România nu vrea nimeni să ne facă dreptate. Nu-i posibil aşa ceva, când ai posibilitatea să nu intri cu buldozerul în gospodăriile a 61 de persoane şi să treci pe terenul primăriei, vii şi intri cu buldozerul pe proprietăţile noastre. Nu se poate aşa ceva. Nu ne bagă în seamă pentru că aşa se întâmplă în România, toţi sunt mari şefi şi stăpâni, acum am devenit sclavii lor. Intră pe proprietăţile noastre, fără să ne bage în seamă, asta este sfidare”, a declarat Nicu Turtoi.

Şi locuinţa familiei Spânu urmează să fie demolată, iar proprietarii nu sunt mulţumiţi de valoarea despăgubirii. „Este bătaie de joc la avizul pe care-l am de la drumuri. În baza avizului mi s-a eliberat autorizaţie de construcţie. Primăria când a eliberat certificatul de urbanism a trecut şi aviz de la drumuri, în anul 2011, atunci se ştia deja de centură. Despăgubirea mi-a fost evaluată la 2,4 miliarde de lei vechi, casă locuibilă, 700 mp. Ni s-a promis că vor găsi soluţii, dar nici de un an de zile nu au mai găsit”, a precizat Maria Spânu.

REZOLVARE

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că nu prea mai sunt  probleme cu exproprierile, asta în condiţiile în care oamenii se revoltă pe holurile Prefecturii. Ba mai mult, îi ia apărarea directorului CNADNR. „Vizita a fost stabilită prin programul său de activitate, sesizările sunt luate în calcul deoarece se deplasează aici, dar eu ştiu că nu mai sunt foarte multe probleme legate de sesizările pentru traseul centurii municipiului Târgu Jiu, o parte din ele au fost rezolvate”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: