Comuna Samarineşti, deszăpezită cu utilajele mineritului

Ninsorile abundente din ultimele zile le-au făcut pe autorităţile comunei Samarineşti să apeleze la utilajele mineritului. Primăria deţine un buldoexcavator, însă acesta nu face faţă zăpezii. Edilul local spune că utilajului îi trebuie aproximativ 18 ore pentru a putea interveni o singură dată pe toate drumurile comunale şi săteşti.

Primăria Samarineşti apelează la utilajele mineritului pentru a putea face faţă zăpezii. La fiecare ninsoare abundentă, pentru deszăpezirea drumurilor comunale şi săteşti este nevoie de intervenţia a trei utilaje dintre care doar unul este al primăriei. “Comuna Samarineşti este o comună greu de întreţinut. Avem de deszăpezit 9 sate cu 40 de kilometri de drumuri comunale şi săteşti, iar primăria are doar un singur buldoexcavator. În caz de ninsori abundente, buldoexcavatorul face o tură a comunei în 16-18 ore/zi. De fiecare dată, mineritul ne ajută cu două utilaje. Duminică, în ziua alegerilor toate trei utilajele au intervenit pentru a se putea asigura accesul la secţiile de votare”, a declarat Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti.

Acesta a mai precizat că prioritară este deszăpezirea din zonele şcolilor şi ale grădiniţelor. “Oamenii trebuie să fie înţelegători pentru că nu lăsăm pe nimeni înzăpezit. Prioritare în acţiunile de deszăpezire sunt zonele din apropierea şcolilor şi a grădiniţelor”, a menţionat Ardeiu. Edilul local spune că pentru deszăpezirea comunei s-au alocat doar aproximativ 50 de milioane de lei vechi. “Anul trecut nu am depăşit 50 de milioane de lei vechi pentru deszăpezire, sperăm ca şi acum să ne încadrăm în aceeaşi sumă. Avem nevoie de bani doar pentru combustibil întrucât folosim utilajul şi şoferul nostru. Ieri am achiziţionat 200 de litri de motorină, însă buldoexcavatorul consumă în jur de 100-120 de litri la o singură tură. Celor din minerit nu le plătim nimic pentru utilajele lor, ei ne ajută în baza unui protocol încheiat pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Marian Ardeiu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: