La Borăscu nu sunt bani pentru igienizarea școlilor

Situație alarmantă în comuna gorjeană Borăscu. Autoritățile locale de aici se plâng de faptul că nu au primit anul acesta fonduri pentru igienizarea unităților de învățământ din localitate  și elevii ar putea începe noul an școlar la toamnă în condiții rele. Primarul face eforturi și încearcă să facă ceva lucrări cu asistaţii social, însă are nevoie de bani pentru materiale. Mai mult decât atât, primarul spune că de abia a reușit să achiziționeze jumătate de cantitatea de lemne pentru încălzirea școlilor și grădinițelor la iarnă.

În comuna Borăscu funcționează şapte școli și şase grădinițe în care învață copiii din comună. Primarul din localitate a ajuns în culmea disperării, pentru că nu are posibilitatea să le creeze școlarilor și grădinarilor condiții mai bune și nici măcar să facă igienizări sau mici reparații acolo unde este cazul. S-a ajuns în această situație pentru că nu s-a primit niciun ban în comuna Borăscu pentru igienizarea unităților de învățământ.

Edilul încearcă să facă ceva cu personalul de la 416, dar asta implică să cumpere materialele necesare care nu sunt deloc ieftine. „Nu avem niciun ban pentru igienizări sau pentru mici reparații la școlile din comună. Este o situație foarte grea. Nu am mai făcut nimic la școli de patru ani, decât mici cârpeli. Norocul mi-a fost că am primit ceva fonduri și am reușit măcar să  fac acoperișul, că altfel ploua pe elevi. Încerc să fac câte ceva cu cei de la 416. Să fac mici reparații, să dau cu vopsea. Costă foarte mult. Am mai reabilitat așa, câte o clasă, unde au fost probleme mari. Am avut o clasă unde era pardoseala putrezită și am turnat șapă, am pus parchet, am făcut tot ce am putut. Aș vrea să fac ceva, să găsească elevii ceva schimbat la toamnă”, a declarat Constantin Țucu, primar comuna Borăscu.

A reușit să cumpere lemne pentru iarnă

Primarul din comuna Borăscu a reușit să cumpere lemne pentru încălzirea școlilor și grădinițelor în sezonul de iarnă. A investit până în acest moment 200 de milioane de lei vechi și mai are tot cam atât de cheltuit. „Mi-am propus să cumpăr lemne de aproximativ 400 de milioane de lei vechi. Mi-au repartizat banii în ultima parte a anului. Păi, eu atunci iau lemne? Am cumpărat până acum de aproximativ 200 de milioane de lei vechi și mai iau cam tot de atât. Dacă e, las lemnele pentru primărie ultima dată, decât să rămână copiii fără căldură. Aș încerca să iau și ceva cărbune, că e rentabil”, a mai precizat primarul din Borăscu.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: