Sărbătorită la împlinirea unui secol de viaţă

La împlinirea a 100 de ani de viaţă, o bătrânică din Târgu Jiu a fost sărbătorită de către municipalitate. Angajaţii primăriei i-au adus în dar un tort şi un buchet mare de flori. Alături de reprezentanţii primăriei, femeia fost sărbătorită şi de fiica sa, aflată şi ea la o vârstă onorabilă, dar şi de vecini. La împlinirea unui secol de viaţă, Elena Udrescu îşi doreşte să fie sănătoasă.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au mers la casa unde locuieşte bătrâna pentru a-i face o surpriză şi pentru a o felicita, dat fiind faptul că anul acesta s-a împlinit un secol de la naşterea sa.”Acţiunea de astăzi este una de suflet, nu se întâmplă des să avem de sărbătorit pe cineva care a împlinit 100 de ani. Îi dorim să fie sănătoasă de acum înainte, să se bucure de timpul pe care o să îl petreacă împreună cu familia, locuiesc în această casă patru generaţii şi ne bucurăm că am putut să fim părtaşi la un eveniment deosebit”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu.

Acum, după un secol de viaţă, Elena Udrescu nu îşi doreşte decât să fie sănătoasă. Bătrânica a precizat care este secretul longevităţii sale. „Nu îmi doresc decât să fiu sănătoasă. Mă mai simt şi rău, mă mai simt şi bine. Am fost mai mereu acasă, am avut grijă de copii”, a spus Elena Udrescu.

A rămas văduvă încă pe când era tânără şi a trebuit să se îngrijească de fiica sa şi de nepoţi, cărora le-a dedicat cea mai mare parte din viaţă. Încă îi mai susţine cu ce poate. „E văduvă de la 37 de ani, n-a avut serviciu. Mama nu s-a mai recăsătorit. S-a ocupat de creşterea nepoţilor. M-am căsătorit şi a fost întreţinută de mine. Nu a lucrat, eu sunt singura fiică, am 78 de ani şi am doi copii, o fată şi un băiat şi doi nepoţi. Am o pensie, mama nu are decât două milioane, că e un ajutor probabil. Mama nu prea mai vede, nu prea mai aude, merge prin casă. Nu mai avem în neam membri aşa longevivi”, a spus Luciana Horhoianu, fiica sărbătoritei.

Bătrânica a fost sărbătorită şi de reprezentanţii Ligii Pensionarilor, care i-au adus în dar o icoană.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: