Comunicat de presă al FNME. Ce spun liderii sindicali!

FNME a remis azi un comunicat de presă, după ce alţi lideri au semnat acorduri cu administraţia. FNME arată şi drepturile pe care le solicită pentru mineri şi energeticieni. Iată comunicatul FNME, integral, semnat de Biroul executiv: „Federaţia Naţională Mine Energie, organizaţie reprezentativă la nivelul sectorului de activitate "Energie electrică, petrol şi gaze şi minerit energetic", a transmis revendicările solicitate de salariaţii societăţii, membrii ai sindicatelor afiliate, prin adresa nr. 261/20.02.2015  către Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., astfel:

1.Câştigul mediu lunar în anul 2015 pe salariat determinat pe baza cheltuielilor cu salariile să fie identic cu cel din anul 2014 indexat cu rata prognozată de creştere a preţurilor pe anul în curs;

2.Bonusurile, facilităţile şi alte drepturi de natură salarială şi nesalarială să rămână neschimbate în anul 2015 raportate la cele acordate în anul 2014;

3.Sumele destinate biletelor de odihnă şi tratament acordate în anul 2014 să fie transformate în vouchere de vacanţă iar acestea să fie acordate salariaţilor care le solicită pe baza unor criterii stabilite în prealabil de comun acord;

4.Prima de vacanţă să fie inclusă în indemnizaţia de concediu de odihnă astfel încât nici o categorie de salariaţi, exceptând funcţiile de conducere, să nu aibă pierderi provenite din această transformare.

Motivul principal pentru care solicităm menţinerea drepturilor din anul 2014 nediluate de inflaţia prognozată pe anul în curs este acela că în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli, productivitatea muncii în unităţi valorice pe total personal mediu creşte cu 14% faţă de anul anterior.

Întrucât soluţiile propuse de organizaţia noastră (creşterea veniturilor prin majorarea cantităţii de energie electrică produsă cu 1 TWh şi reaşezarea pe principii reale a preţului pe tona de cărbune vândută la terţi (preţul mediu din 2014) şi scăderea cheltuielilor prin diminuarea rândului 120 din BVC (alte cheltuieli de exploatare), eliminarea cheltuielilor cu sponsorizările şi a celor cu activitatea echipelor sportive susţinute de CEO pentru că nu aduc nici un beneficiu companiei şi salariaţilor săi) pentru rezolvarea revendicărilor nu au fost acceptate  de conducerea administrativă în data de 26.02.2015, Federaţia Naţională Mine Energie a deschis conflict colectiv de muncă cuSocietatea Complexul Energetic Oltenia S.A.

Toate încercările de manipulare ale Directoratului C.E.O. cât şi ale liderilor sindicali aserviţi acestora sunt sortite eşecului deoarece încalcă prevederile art. 5 alin. 1 şi 2 din Codul Muncii, privind principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii.

De asemenea, aducem la cunoştinţă opiniei publice că nici un membru titular sau înlocuitor al comisiei de negociere din partea Federaţiei Naţionale Mine Energie nu este inspector social şi nu a urmărit în ultimii doi ani decât interesele membrilor de sindicat fapt dovedit şi de atitudinea ostilă a Directoratului C.E.O, care a dorit şi insistă pe eliminarea liderilor incomozi.

Mineri şi energeticieni nu vă lăsaţi manipulaţi de încercările disperate ale Directoratului C.E.O. de a încheia acorduri cu sindicatele aservite prin care doreşte să impună dictatura minorităţii împotriva majorităţii salariaţilor“.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: