Concedieri în loc de şomaj tehnic, la Hidroconstrucţia

Trei societăţi au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj că vor face disponibilizări colective în perioada imediat următoare. În această situaţie, aproximativ 600 de gorjeni vor rămâne şomeri. Societăţile care vor face concedieri colective sunt Hidroconstrucţia, Interex şi o firmă de construcţii, însă conducerea AJOFM Gorj se aşteaptă ca mai multe persoane să rămână fără un loc de muncă în această iarnă.

Firma de construcţii va concedia aproximativ 40 de salariaţi, 30 de angajaţi au rămas pe drumuri după închiderea Interex şi peste 540 de gorjeni angajaţi ai Hidroconstrucţia pleacă acasă din noiembrie. Cele trei societăţi au înştiinţat deja Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. „Noi am primit o înştiinţate de la Interex care concediază 30 de salariaţi, o firmă de construcţii 40 de angajaţi şi Hidroconstrucţia în primă fază a anunţat trimiterea în şomaj a 590 de oameni şi apoi a revenit cu o altă adresă prin doresc concedierea a 540 de angajaţi din 20 noiembrie”, a declarat Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj.

Dacă în anii trecuţi angajaţii de la Hidroconstrucţia reveneau în luna martie la serviciu, acest lucru nu va mai fi posibil. „Cei de la Hidroconstrucţia în fiecare toamnă făceau concedieri colective, dar lua în martie oamenii din şomaj. Din câte am înţeles acum nu se va mai întâmpla acest lucru deşi eu sper să se găsească o soluţie pentru aceşti oameni”, a mai precizat Romeo Chiriac.

Conducerea AJOFM Gorj se aşteaptă ca în perioada următoare să fie mai mulţi gorjeni disponibilizaţi. În aceste condiţii, rata şomajului va creşte în Gorj.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: