Peste 10 investiţii pe lista de priorităţi a primarului din Turburea

Autorităţile locale din Turburea au întocmit lista de priorităţi pentru anul 2017. Primarul Ion Bârcă a pregătit deja peste 10 investiţii. Pe lângă reabilitări de drumuri şi extinderea reţelelor de utilităţi, edilul local vrea să amenajeze o platformă pentru depozitarea gunoiului de grajd, să construiască o grădiniţă, o sală de sport şi să ridice un balon pe un teren sintetic. De asemenea, intenţionează să reabiliteze căminul cultural şi piaţa din Turburea.

Peste 10 investiţii se află pe lista de priorităţi a primarului Ion Bârcă. Autorităţile locale vor să amenajeze o platformă pentru depozitarea gunoiului de grajd. „Vrem o facem o platformă fie pe fonduri europene, fie pe Ordonanţa 28. Sunt mulţi oameni în Turburea care deţin animale şi nu au unde depozita gunoiul de grajd”, a declarat Ion Bârcă.

Printre priorităţile edilului local, se numără şi construirea unei grădiniţe în satul Poiana. „De asemenea, vrem să construim o grădiniţă cu program normal în satul Poiana pentru că am făcut un recensământ şi în continuare vom avea copii acolo. La ora actuală, numai într-o grupă, sunt 36 de copii. Mi se pare un număr extraordinar de mare de copii pentru un singur educator”, a precizat Bârcă. Grădiniţa va fi construită pe un teren al primăriei, lângă şcoală. „În momentul actual, cursurile se desfăşoară în incinta şcolii, dar vrem să construim o clădire nouă pentru grădiniţă, cu sală de mese, spaţiu de joacă, aşa cum ar fi normal. Noi avem un teren al primăriei, lângă şcoală, dar grădiniţa vrem s-o facem pe fonduri europene. Am făcut o simulare şi ne-au ieşit 52-54 de puncte, cred că ni se poate aproba”, spune primarul comunei Turburea.

Autorităţile vor să amenajeze şi un balon, unde iubitorii de fotbal să poată practica acest sport şi pe timpul iernii. „Tot în satul Poiana vrem să amenajem un balon pentru fotbal, pe terenul sintetic. Vom acoperi acest teren pentru ca iubitorii de sport să-l poată folosi şi în sezonul rece. Totodată, la Turburea, vrem să construim o sală de sport cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii”, a declarat primarul Bârcă.  

CANALIZARE

Autorităţile locale vor continua şi lucrările demarate anul trecut. Primarul Ion Bârcă spune că sunt toate şansele ca reţeaua de canalizare să fie finalizată în cel mult trei luni. „Anul 2016 a fost unul extraordinar de bun pe care l-am încheiat foarte bine. În anul 2017 pornim cu dreptul şi punem mâna la treabă. După părerea mea, reţeaua de canalizare va fi finalizată în cel mult trei luni, iar apoi vom începe să extindem reţelele de utilităţi”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 3,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: