Concurs de angajare contestat la spitalul din Turceni

Spitalul Orăşenesc Turceni a organizat luni un concurs pentru ocuparea a trei posturi de asistent medical la secţia Psihiatrie din cadrul unităţii. Pentru cele trei posturi s-au înscris 15 candidaţi, mulţi dintre ei fiind nemulţumiţi de modul de selectare a subiectelor. Soţul unei candidate susţine că de ani buni nu poate intra nimeni în acest sistem, pentru că posturile sunt ocupate de infirmierele din spital. Conducerea spitalului Turceni a confirmat că toate cele trei posturi au fost ocupate de infirmiere din cadrul unităţii spitaliceşti.

Simion Ţucu, soţul uneia din candidatele pentru ocuparea posturilor de asistent medical din cadrul Spitalului Turceni, a sesizat faptul că organizarea concursului nu s-a făcut conform legii. Bărbatul spune că preşedintele comisiei a selectat ce subiecte a vrut şi că a permis să se copieze în sală. „Organizarea a lăsat mult de dorit, subiectele au fost făcute de preşedintele comisiei care este şefa secţiei. Mai mult, fetele care au cele mai mari note au stat în bancă amândouă şi au copiat una de la cealaltă, iar comisia a permis acest lucru. Au fost două persoane în comisie care nu au vrut să semneze procesele verbale din acest motiv, că nu s-a respectat legea”, a declarat Simion Ţucu, soţul unei candidate din Borăscu.

Bărbatul a sesizat şi faptul că spitalul Turceni şi-a făcut un obicei în a promova infirmierele pe posturile de asistent medical şi că nimeni din afara sistemului nu are nicio şansă la astfel de concursuri. Simion Ţucu a precizat că primele două locuri de asistent medical la Psihiatrie au fost ocupate de infirmiere din cadrul unităţii, iar cea de-a treia făcea voluntariat tot în cadrul instituţiei. „De patru ani nu intră nimeni din afară în acest sistem, numai nevestele celor care sunt deja angajaţi. Fata care a luat prima concursul are soţul angajat infirmier la secţia de psihiatrie şi era ea însăşi infirmieră tot pe secţie, cea care a luat a doua era şi ea infirmieră tot pe secţie, iar cea de-a treia făcea voluntariat pe secţia Interne. Mi-e greu să cred că din 14 candidaţi prezenţi taman ele au fost cele mai bune şi nici nu au ştiut subiectele”, a declarat Simion Ţucu.

Director: Experienţa şi-a spus cuvântul

Conducerea Spitalului Turceni a confirmat faptul că persoanele care au ocupat cele trei posturi lucrau deja în cadrul unităţii. Dragoş Haţegan, managerul spitalului, a spus că experienţa şi-a spus cuvântul şi că el nu poate împiedica infirmierele să participe la concurs. „Această sesizare nu este reală, nu ştiu în ce calitate sesizează acest domn că nu s-a desfăşurat corect concursul. Comisia este formată din trei membri şi doi observatori. Din câte ştiu eu, un singur observator nu a semnat pentru că nu a stat până la finalizarea concursului, deoarece s-a simţit rău. Ştiu că cele două sunt infirmiere în spital, în cadrul secţiei, dar asta nu le împiedică să participe, iar cea de-a treia a făcut voluntariat la Interne. Experienţa şi-a spus cuvântul”, a spus Dragoş Haţegan, directorul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Conducerea spitalului din Turceni pregăteşte în prezent scoaterea la concurs a unui post de infirmieră pe secţia Ginecologie.

Vizualizări: 433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: