Zi de vară la Târgu Jiu, zăpadă de 3 metri pe Transalpina

Turiştii care sperau ca de la sfârşitul săptămânii viitoare să poată face o plimbare cu maşina pe cel mai înalt ”şantier” din ţară mai au de aşteptat pentru că zăpada de pe Transalpina nu se dă dusă cu una cu două. Deşi la Târgu Jiu erau temperaturi de vară, la munte stratul de zăpadă are pe alocuri trei metri.

Dacă în majoritatea zonelor din ţară, inclusiv din Gorj, ieri au fost temperaturi de circa 30 de grade Celsius, la munte, la aproape 2000 de metri altitudine, termometrele arătau rar câte 10 grade ziua, noaptea fiind în continuare temperaturi negative. Asta explică şi de ce zăpada nu se topeşte atât de uşor, 15 mai fiind termenul la care, teoretic, Transalpina trebuia redeschisă traficului rutier în condiţii de drum în lucru.

Turişti care vor să viziteze zona sunt suficienţi, chiar şi ieri fiind iubitori de drumeţii care au venit de la distanţe mari pentru a face o plimbare pe Transalpina, lucru imposibil de realizat însă. „De la Craiova sunt cu nişte prieteni şi e cam răcoare aici în staţiune, faţă de ce e în restul ţării, că am înţeles că e mult mai cald. Vrem să facem un grătar dacă tot am ajuns până aici şi nu putem merge mai sus pe munte, dar să vedem dacă reuşim să facem focul, că pe frigul ăsta parcă nici focul nu merge aşa cum ar trebui”, a spus un craiovean ieşit la plimbare.

La fel ca el erau şi doi tineri din Piteşti, pentru care drumul pe Transalpina s-a oprit la barierele instalate de drumari la „coada” staţiunii. „Zona e frumoasă, e fain, dar numai că vremea nu ţine cu noi. Soare nu e deloc, iar mai sus am înţeles de la drumari că zăpada are 3 metri. Ei ne-au spus că şi dacă ne lasă să trecem nu avem unde să ne ducem, aşa că ne limităm la a vedea Rânca şi vom reveni pentru că ne place Transalpina. Am întrebat dacă se redeschide drumul luna aceasta şi ne-au spus că la cât e zăpada de mare sunt puţine şanse”, a spus unul dintre turişti.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: