Cârciumaru vorbeşte despre „combinaţiile” cu OMV Petrom

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a vorbit despre înţelegerile pe care le-a făcut cu cei de la OMV Petrom, legate de anumite spaţii ale producătorului de petrol şi gaze naturale de pe raza municipiului Târgu Jiu. Edilul a spus că OMV Petrom va dona anumite spaţii, iar pentru altele va face o compensare în contul datoriilor la bugetul local al municipiului.

Şeful de la Târgu Jiu a spus că OMV Petrom va dona primăriei o clădire de pe strada Bradului, acolo unde va fi înfiinţată o grădiniţă. „La nivel de judeţ OMV cedează către autorităţile locale o serie de imobile. O parte vor merge către Consiliul Judeţean, o parte către Consiliul Local.  Noi vom reuşi ca din această combinaţie să primim înapoi clădirea care ne-a aparţinut cândva de pe Bradului, unde funcţionează direcţia pentru persoane cu handicap, urmând ca acolo, pe viitor, în urma unor reparaţii să amenajăm o grădiniţă şi această donaţie a căzut la fix pentru că pierdusem un proces cu proprietarii grădiniţei de pe Siretului şi din toamnă urma ca totul să fie mutat în grădiniţa tot de pe Siretului. Deci cam în zona de centru este foarte bine că a apărut această donaţie şi această clădire şi că putem să amenajăm”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

O altă combinaţie, aşa cum spune primarul Florin Cârciumaru, este cea care prevede o compensare a datoriilor OMV Petrom faţă de primărie cu un depozit din zona Turcineşti. Administraţia vrea să mute acolo sediul Poliţiei Locale. „De asemenea, ştiu că tot pe Siretului Consiliul Judeţean a primit sediul fostului Petrom, urmând să-şi amenajeze pentru a funcţiona o direcţie, iar noi mai primim prin această combinaţie sediul fostului depozit de la Turcineşti. Urmează ca pe viitor, în zona respectivă, cu ce mai adăugăm noi, cu ce avem în momentul de faţă, în urma unui program de reparaţii şi igienizări să amenajăm şi să mutăm sediul Poliţiei Locale pentru că la ora actuală funcţionează într-un sediu impropriu situat în zona Pieţei Mici”, a mai spus primarul din Târgu Jiu.  

Edilul a mai spus că nu ştie ce datorii are producătorul de petrol şi gaze faţă de bugetul local al municipiului Târgu Jiu. „Are o parte şi de datorii, deci se face o compensare pe această linie. Nu ştiu ce datorii au, este vorba de evaluări. Sunt sigur că în această combinaţie Consiliul Judeţean o parte o va primi ca donaţie, o parte va trebui să o achite, dar important este că nu stau clădirile părăsite. Cea de pe Siretului chiar ne crea probleme pe timp de vară, în ceea ce priveşte vegetaţia, şi, bineînţeles, clădirea se degrada de la o zi la cealaltă”, a precizat primarul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: