Motru rămâne fără gaze. Primăria caută soluţii!

Motrenii ar putea rămâne fără gaze, asta după ce furnizorul regional, GDF Suez, a anunţat populaţia din municipiu că la mijlocul acestei luni expiră contractul încheiat pe perioadă determinată pentru distribuţia gazelor naturale. Autorităţile locale liniştesc însă cetăţenii şi spun că au făcut demersuri pentru prelungirea contractului până la organizarea unei noi licitaţii pentru furnizarea gazelor la Motru de către Ministerul Economiei. Cei mai panicaţi sunt patronii brutăriilor din zonă, deoarece afacerile lor ar fi serios afectate.

GDF Suez, furnizorul naţional de gaze naturale, a notificat cetăţenii municipiului Motru, dar şi agenţii economici din localitate că în data de 16 mai expiră contractul încheiat pe o perioadă de doi ani pentru distribuţia gazelor naturale în localitate. Astfel, compania a anunţat populaţia că începând cu data de 17 mai va fi oprit serviciul de distribuţie şi se va proceda la sistarea gazelor naturale în sistem. Totodată, va fi declanşat cu această dată şi procesul de reziliere a contractelor cu fiecare cetăţean şi agent economic. “Avem speranţa că veţi înţelege faptul că, fără o decizie legală, ne vom afla în imposibilitatea de a vă furniza în continuare gaze naturale”, se arată în notificarea transmisă de GDF Suez populaţiei din Motru.

Unul dintre afaceriştii din zonă, Aurel Slapciu, care este şi vicepreşedinte al PMP Gorj, s-a arătat îngrijorat de faptul că municipiul Motru ar putea rămâne fără gaze. Slapciu deţine o fabrică de pâine în localitate. “S-ar putea ca municipiul Motru, pe data de 17 mai, să nu mai aibă gaz. Să dea Dumnezeu să nu se întâmple asta. Vă daţi seama că şi noi depindem, mai sunt câteva făbricuţe de pâine, fabrica de tricotaje, că de vreo 10 ani ni s-au închis cam toate, toţi investitorii au cam plecat”, a spus Aurel Slapciu.

Hanu: Nu există niciun pericol

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, dă asigurări cetăţenilor că nu vor rămâne fără gaze. Edilul a spus că a făcut şi că face în continuare demersuri pentru ca, până la organizarea unei noi licitaţii, serviciul să fie asigurat de aceleaşi furnizor. „Trebuia organizată licitaţie de Ministerul Economiei, nu de către noi. Vă daţi seama că nu depinde de oficialităţile din Motru organizarea unei licitaţii la Ministerul Economiei. Dar, vreau să informez cetăţenii municipiului Motru că nu există niciun pericol în ce priveşte sistarea alimentării cu gaze a municipiului. Am luat legătura, împreună cu domnul preşedinte Călinoiu, cu ministrul Energiei, vineri la ora 11.30 am o întâlnire cu secretarul de stat în ceea ce priveşte prelungirea licenţei pentru cei de la Distrigaz Sud, până la organizarea licitaţiei de către Ministerul Economiei”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: