Funcţionarii primăriei Bălăneşti merg zi de zi la şcoală. Vezi de ce!

Angajaţii primăriei Bălăneşti îşi desfăşoară activitatea într-o şcoală primară de pe raza comunei. Asta după ce sediul primăriei a intrat într-un amplu proces de reabilitare, iar primăria a fost mutată în respectiva unitate de învăţământ. La această şcoală urmează cursurile şi câţiva copii din comună. Primarul Ovidiu Pungan spune că funcţionarii primăriei şi elevii nu se intersectează, pentru că au intrări separate în clădire. Lucrările de refacere a vechiului sediu al primăriei vor fi terminate cel mai devreme în vară.

Lucrările de modernizare a sediului primăriei Bălăneşti au demarat la finalul anului trecut. Astfel, întreaga activitate a fost mutată într-o şcoală primară din comună. Mutarea a presupus multă muncă, asta pentru că toate documentele au fost transferate dintr-o parte în alta. Sediul primăriei este de fapt în fostul cămin cultural. Autorităţile au reuşit să atragă fondurile necesare prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru modernizarea clădirii, dar şi pentru amenajarea unui cămin cultural. Suma alocată de CNI este de peste 1 milion de lei, iar cofinanţarea din partea administraţiei locale este de 10%. „Funcţionăm într-o şcoală primară din satul Bălăneşti deoarece fostul sediu al primăriei, mai exact al căminului cultural, a intrat într-un program de reabilitare prin CNI. Este un program care are termen un an şi jumătate, se vor face o serie de lucrări de modernizare atât în interior, cât şi în exteriorul clădirii. A fost schimbat total acoperişul. Lucrările au început în noiembrie, au fost sistate pe timpul iernii, au continuat în primăvară şi se lucrează la capacitate pentru finalizarea şi darea la termen a lucrării la acele standarde, conform proiectului. Estimăm că în luna august sau septembrie vor fi încheiate lucrările”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti.

Astfel au ajuns angajaţii primăriei să îşi desfăşoare activitatea acolo unde elevii urmează cursurile. Primarul comunei Bălăneşti a mai spus că prin mutarea aceasta, mai aproape de municipiul Târgu Jiu, cetăţenii din satele mai îndepărtate au fost nevoiţi să meargă câţiva kilometri pentru a-şi rezolva problemele de la primărie. „Aici avem o clasă de 10 copii, dar sunt intrări separate, deci nu este niciun fel de problemă. Sperăm să finalizăm toate lucrările şi după aceea să ne mutăm acolo unde ne este locul. Este un dezavantaj între cetăţenii din satele respective, fiindcă locaţia cea nouă fiind aproape de oraş le este greu cetăţenilor din satele Glodeni, Ohaba sau Blidari pentru a ajunge să-şi rezolve problemele ce ţin de primărie într-un mod mai rapid”, a mai spus primarul comunei Bălăneşti.

Odată cu reabilitarea sediului primăriei va fi modernizat şi vechiul cămin cultural aflat în spatele clădirii. Pentru amenajarea spaţiului vor fi achiziţionate 300 de scaune şi o scenă. Clădirile au fost ridicate în 1974 şi de atunci nu au mai fost aduse alte îmbunătăţiri.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: