Concurs pentru directorii de școli. Începe depunerea candidaturilor!

Până la Crăciun, școlile și grădinițele din județul Gorj ar trebui să aibă directori cu acte în regulă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a anunţat, marţi, scoaterea la concurs a peste 150 de posturi de directori de şcoli, dintre care 110 de directori plini şi 43 de adjuncţi.


Dosarele candidaţilor pot fi depuse electronic în intervalul 15 - 26 septembrie. „În perioada 27-29 septembrie sunt evaluate dosarele de înscriere, în 30 septembrie este afişată lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor, iar în data de 7 octombrie 2021 este afişată lista finală a candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor”, potrivit calendarului de concurs.


Proba scrisă va avea loc pe 15 octombrie, iar proba de interviu se va desfăşura în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie.


În 20-22 decembrie sunt emise deciziile de numire, care se vor aplica din 10 ianuarie 2022, după vacanța de iarnă.


Pe lângă colegii, licee, şcoli gimnaziale şi grădiniţe, pe lista posturilor scoase la concurs se numără şi cele de la palatul copiilor, clubul școlar sportiv şi de la centrul pentru educaţie incluzivă.


Toate școlile au, în acest moment, directori numiți, după ce la finele lunii august au expirat mandatele obținute în urma concursului organizat în 2016, dar și detașările în funcțiile de conducere.


Numirile făcute recent de ISJ Gorj au generat o serie de nemulțumiri, fiind profesori care au blamat schimbările de directori pe criterii strict politice.

Vizualizări: 1,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: