Concurs pentru şefia Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu

Consiliul Judeţean Gorj a scos la concurs postul de director al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Înscrierea pentru acest post se poate face până în data de 4 septembrie. Deocamdată, nu şi-a depus nimeni proiectul de management în acest sens. Deşi actualul director interimar al instituţiei a propus pentru această funcţie pe Codruţa Florescu, aceasta din urmă spune că nu va candida.

Actualul director, Viorel Gârbaciu, îşi încheie activitatea după ce a ieşit la pensie la începutul lunii iulie, în momentul de faţă asigurând interimatul până la desemnarea noului şef prin concurs. Deşi înscrierea candidaţilor s-a putut face încă din 18 iulie, atunci când a fost publicat anunţul, deocamdată nu există nicio candidatură pentru acest post. „Referitor la concursul de management pentru şcoala Populară de Artă, până în momentul de faţă nu s-a înscris nimeni. Toate detaliile pot fi obţinute de pe site-urile şi avizierele celor două instituţii. Cei interesaţi îşi pot depune planurile de management până la data de 4 septembrie. Există un regulament cadru care a fost trimis de către Ministerul Culturii şi în funcţie de specificul activităţii s-au stabilit şi condiţiile de participare la concurs”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.    

Nu-şi doresc postul

Numele Codruţei Florescu era vehiculat pentru şefia Şcolii Populare de Artă, aceasta primind şi susţinerea actualului director interimar, însă spune că nu va candida pe acest post. „Sigur nu voi candida. M-a onorat faptul că domnul director Gârbaciu s-a gândit la mine şi am fost încântată atunci pe moment. Nu cred că n-aş face faţă, doar sunt în domeniu de atâţia ani, dar e de ajuns activitatea pe care o am. Am şi colaborări cu Doina Gorjului. Am un copil, trebuie să am grijă de el, am nişte părinţi care trec printr-o perioadă grea”, a spus Codruţa Florescu.

Nici adjunctul Şcolii Populare de Artă, Ştefan Popescu, nu îşi doreşte postul în contextul şi el se află în pragul pensionării.

Criterii de participare la concurs

Nu oricine îşi poate depune dosarul de candidatură pentru şefia Şcolii Populară de Artă. Candidaţii trebuie să întrunească următoarele condiţii: să fie absolvenţi de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă în domeniu; să aibă o vechime în specialitatea studiilor de minimum 3 ani. Mai mult, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii postuniversitare în domeniul managementului organizate de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, dar şi să aibă o vechime de minimum 3 ani în managementul instituţiilor publice sau al organizaţiilor culturale private acreditate.   

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: