Pîrvulescu: CEO simulează licitaţii pentru echipamente de protecţie

Complexul Energetic Oltenia este acuzat că simulează licitaţii pentru echipamentele de protecţie, punând la bătaie sume mici, astfel încât să nu prezinte nimeni oferte. Oricum, compania a dat drumul la licitaţia pentru salopete de vară în toamnă. CE Oltenia vrea să cumpere mii de perechi de pantofi cu talpă antiderapantă şi cizme, dar şi salopete de vară pentru o parte din salariaţi cu aproape un milion de lei.

Sindicaliştii din CE Oltenia denunţă problemele privind asigurarea echipamentelor de protecţie încă de anul trecut, mai ales că furnizarea produselor durează câteva luni. Şi acum, la trei ani de la înfiinţarea CE Oltenia, sunt mii de mineri care au echipamente inscripţionate cu SNLO.

În sfârşit, complexul energetic a dat drumul la licitaţii pe site-ul electronic de achiziţii publice, pentru cumpărarea unor salopete de vară, dar şi a altor echipamente  de protecţie. Însă şi de această dată, pe lângă faptul că CEO cumpără toamna echipamente de vară, suma pusă la bătaie, un milion de lei, este prea mică, spun sindicaliştii, care cred că licitaţia va fi anulată din lipsă de ofertanţi. „Mai e puţin şi ajungem în toamnă, a trecut vara. Salariaţii ar fi trebuit să primească echipamentul de vară şi nu l-au primit. Nici nu puteau să-l primească atâta timp cât se previzionează nişte sume pe care nu vine nimeni să liciteze. E o şmecherie a administraţiei. Simulează nişte licitaţii ca să facă economie, pentru că nu vine nimeni“, a declarat Dan Pîrvulescu.

Un alt lider sindical, Gabriel Căldăruşe, se abţine de la critici şi spune că speră să se rezolve problema echipamentelor pentru a spulbera nemulţumirile salariaţilor.  Liderii din zona Motru au acuzat conducerea că atunci când a făcut licitaţii pentru salopete şi cizme a direcţionat echipamentele către carierele Rovinari, Tismana şi Pinoasa, cei din Motru fiind discriminaţi. „Sunt preţuri foarte mici de au refuzat toţi şi veţi rămâne cu banii şi salariaţii fără echipament. Sunt nevoiţi să meargă cu salopete groase la temperaturi de peste 35 de grade. Asta duce la îmbolnăvirea oamenilor“, declara liderul de la Roşiuţa, Nelu Roşca, într-o intervenţie la Tele 3.

LICITAŢII

Termenele limită pentru depunerea documentaţiilor pentru cele trei licitaţii scoase la bătaie sunt 24 august pentru pantofii cu talpă antiderapantă, 25 august pentru salopetele de vară şi 31 august pentru cizme. Din anunţurile publicate pe SEAP rezultă că nu va avea toată lumea pantofi sau salopete noi. De exemplu, vor fi cumpărate doar 5.610 de salopete de vară, 9.115 de perechi de pantofi cu talpă antiderapantă, dar şi peste 10.000 de perechi de cizme de cauciuc, electroizolante şi joasă tensiune.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: