ABUZ: Corpul de control al CE Oltenia, pe plaja din Săcelu

Surpriză miercuri pe plaja din staţiunea Săcelu. Turiştii au fost luaţi la întrebări de persoane necunoscute, care le-au solicitat biletul de intrare în staţiune. Mulţi dintre oamenii prezenţi pe plajă au refuzat să arate biletele, în timp ce alţii au trebuit să caute hârtiile în coşurile de gunoi. „Au venit cei de la Antifraudă să ne întrebe de bilet”, a spus un turist. Reprezentanţii Bazei de Tratament Săcelu au spus că de fapt a fost vorba de un control al Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia. Surprinzător, deoarece corpul de control poate verifica doar angajaţii CE Oltenia, care deţine baza de la Săcelu, nicidecum turiştii.

Turiştii din staţiunea Săcelu au fost verificaţi miercuri la bilete de persoane care au refuzat să se legitimeze. Mulţi dintre oamenii prezenţi pe plajă au spus că a fost vorba de controale ale inspectorilor ANAF, în zonă fiind văzute mai multe maşini ale organelor de control. „Au venit la noi şi ne-au spus să le arătăm bilete. Erau bărbaţi îmbrăcaţi în civil. Au fost persoane care au refuzat să le arate biletul din această cauză, că nu s-au legitimat”, a spus unul din turiştii de la Săcelu.

Oamenii povestesc că două fete au fost chiar nevoite să-şi caute biletele în coşurile de gunoi de pe plajă, unde le aruncaseră. „Erau bietele fete băgate până la jumătate în coş după bilete. Ştiţi dumneavoastră cum e omul, intră şi aruncă biletul, că zice că-i mai trebuie. A fost o situaţie aşa, ieşită din comun”, a spus un alt turist.

Directorul Bazei de Tratament Săcelu, Nicolae Cherciu, a confirmat verificările, dar spune că nu a fost vorba de inspectorii ANAF, ci de Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia, proprietarul staţiunii Săcelu. „Nu a fost Antifrauda, a fost Corpul de Control al CEO. Nu prea ştiu eu ce s-a întâmplat. Din câte ştiu, au fost depistate puţine cazuri, mulţi păstrează biletele. Într-adevăr e corect că se fac verificări, dar nu ştiu dacă e corect să verifice turiştii. Omul e obligat să-şi păstreze biletele până pleacă acasă şi din cauză că pot veni controale, dar şi pentru că dacă vor să iese nu mai pot intra în staţiune”, a spus Nicolae Cherciu, şeful Bazei de Tratament Săcelu.

Încasări record

Potrivit conducerii Bazei de Tratament, anul 2015 a fost cel mai bun an din istoria staţiunii Săcelu, în privinţa încasărilor. Numai duminica trecută staţiunea a avut încasări de 18.500 lei. „A fost un an foarte bun la încasări, cel mai bun an din toată istoria staţiunii Săcelu. Eu zic că am stopat aproape de 100% pierderile, am adus-o foarte aproape de adevăr. De exemplu, duminică am avut încasări de 18.500 de lei în condiţiile în care biletul de adult e 10 lei, 5 lei de copil şi 7 lei pensionarii. De anul viitor vreau să găsesc o soluţie care să fie foarte aproape de adevăr, adică toată lumea să aibă brăţări, exact ca afară. Atunci nu mai rămâne niciun loc de interpretare”, a spus Nicolae Cherciu, şeful Bazei de Tratament din Săcelu.

Cât priveşte verificările, Corpul de Control al CEO nu are niciun drept legal să controleze turiştii de pe plajă, având drept de control doar asupra angajaţilor companiei.  

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: