Concursuri pe bandă rulantă, deficit de sute de angajați la Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu organizează concursuri de angajare ca pe bandă rulantă, dar deficitul de personal continuă să existe. Sunt anumite specializări, cum ar fi cardiologia, radiologia sau neuropsihiatria infantilă pentru care specialiștii sunt de negăsit. Așa se face că, de multe ori, la concursurile sunt organizate de mai multe ori, în speranța că vor apărea candidați.

Conducerea unității susține că un loc de muncă în Spitalul Județean ar trebui să fie atractiv pentru un tânăr absolvent. Este în plan chiar și amenajarea de locuințe de serviciu pentru personalul medical care vine din alte județe ale țării.

„Mai sunt și posturi pe care le-am scos la concurs și nu a venit nimeni. Adică postul de la radiologie, pe care l-am ocupat anul trecut a mai fost scos la concurs și nu s-a prezentat nimeni. La cardiologie, iar avem o problemă cu medicii specialiști. La Neuropsihiatrie infantilă avem un medic pensionar pe care îl ținem în activitate pentru că și acolo am organizat concurs și nu s-a prezentat niciun candidat. Noi vom continua organizarea concursurilor, în fiecare an termină studiile noi medici și sperăm să-i atragem și spre spitalul nostru. Să nu uităm, totuși, că vorbim despre un spital județean. Cred că orice medic, aflat la început de profesie, își dorește să lucreze într-un spital județean. Salariul este și el unul motivant, iar pe viitor, așa cum am vorbit și cu președintele Consiliului Județean Gorj, va trebui să amenajăm și câteva locuințe de serviciu pentru ei. Acestea vor fi amenajate în clădirea unității medicale de la Pasarelă. (...) După pandemie am angajat aproximativ 160 de persoane, în special pe ATI dar tot suntem pe deficit, în alte secții. Organigrama este de 1.900 de angajați, iar noi avem doar 1.400 ”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, la Gorj TV.

Vizualizări: 1,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: