Două hotărâri contradictorii în cazul primarului de la Albeni

Situație inedită în ceea ce îl privește pe Ionuț Stan, primarul comunei Albeni, din județul Gorj. Acesta a primit două hotărâri judecătorești diferite. Instituția Prefectului așteaptă decizia finală.

Curtea de Apel Craiova a hotărât ca edilul să se întoarcă la primărie, în timp ce magistrații de la Tribunalul Gorj l-au plasat sub contol judiciar la domicilu, neavând dreptul de a lua legătura cu angajații.

Cristina Cilibiu, prefectul județului Gorj, a declarat că lucrurile sunt încurcate: „Da, într-adevăr, la Albeni este o situație inedită. Sunt două hotărâri judecătorești, una la Tribunalul Gorj, conform căreia a fost plasat sub control judiciar la domiciliu, dar în acel control nu are voie să ia legătura cu martorii implicați direct sau indirect în acel proces. Am înțeles că sunt 13 dintre angajații primăriei, dintr-un total de 16. La fel, este o decizie a Curții de Apel Craiova în care dânsul poate să-și exercite atribuțiile funcției de primar. Poate să meargă la primărie, nu este interzis, dar nu are voie să ia legătura cu martori. Este destul de complicat, având în vedere că sunt două hotărâri judecătorești care se cam bat cap în cap. În momentul de față, cel puțin noi știm că ieri trebuia să se ia o decizie. Este un apel făcut de domnul primar, de domnul Stan, în care cere să îi fie ridicat acest control, adică vrea își exercite atribuțiile funcției de primar și să poată lucra, să nu mai fie interdicția de a lua legătura cu martorii. Din ce am înțeles, ar fi fost amânată această decizie și urmează să ofere o soluție. Și pentru noi este o situație complicată pentru că nu poți să acționezi peste două hotărâri judecătorești și tot ce ne dorim este să nu fie un blocaj instituțional. Vrem să vedem care este decizia instanței ca sa putem lua măsuri. Urmează proiecte și contracte la Albeni. Este foarte important să fie cineva care să poată semna. Urmează ședințele de Consiliu Local, pentru stabilirea bugetului. Ne dorim să se rezolve cât mai repede situația pentru binele cetățenilor și pentru buna funcționare a lucrurilor”.

Vizualizări: 920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: