Condamnare cu suspendare pentru Călinoiu

Decizie de condamnare cu suspendare a lui Mădălin Ion Călinoiu, fiul fostului șef al Consiliului Județean Gorj, într-un dosar în care acesta era acuzat că s-a urcat la volan deși consumase anterior băuturi alcoolice. Judecătoria Târgu Cărbunești l-a găsit pe acesta vinovat, mai ales că inculpatul a recunoscut faptele, beneficiind astfel de clemență din partea instanței, și l-a condamnat la 8 luni de închisoare. Pedeapsa nu este una cu executare, Călinoiu beneficiind de un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare.

El are de respectat mai multe restricții impuse de instanță, fiind obligat inclusiv să își justifice sursele de existență. „Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în decizia judecătorilor, care nu este definitivă.

Mădălin Ion Călinoiu este obligat și să suporte cheltuieli judiciare în cuantum de 600 de lei către stat. În ultimii ani acesta a ocupat funcția de farmacist șef al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, tatăl său fiind și el șef al Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, după ce vreme de două decenii a fost în fruntea Consiliului Județean Gorj și a filialei județene a PSD Gorj.

La momentul începerii procesului, Ion Călinoiu declara că fiul său nu ar fi făcut altceva decât să își mute mașina din fața blocului și că nici vorbă să fi plecat cu ea pe un drum public pentru a pune pe cineva în pericol. „A fost la un fin al lui la Târgu Cărbunești, ne-a și sunat seara târziu că rămâne la ei acolo pentru că băuse, iar apoi s-a dus să își mute mașina. Era noaptea, trecut de miezul nopții, iar el a mers cu mașina fix 17 metri, cât să o parcheze să nu încurce pe altcineva. Imediat a apărut un polițist la fața locului, care acum s-a și pensionat, și i-a pus fiola. A recunoscut că băuse, dar nu era la volan ca să plece pe un drum public. Asta e, acum vedem ce va decide instanța”, declara Ion Călinoiu la momentul respectiv.

Vizualizări: 5,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: