Furturile din Hala de Carne, tranşate la instanţă

Sentinţă a Judecătoriei Târgu Jiu în dosarul în care fiul unor patroni din Hala de Carne de la Piaţa Centrală din municipiu a fost acuzat că a furat din depozitul frigorific al concurenţei pentru a revinde apoi marfa sustrasă. Faptele s-au petrecut în primăvară, când Bogdan Ciobescu a şi fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost prins atunci de poliţişti în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video, pe înregistrări văzându-se cum inculpatul acoperea obiectivul sau îl îndrepta în altă direcţie pentru a nu-l filma în timpul „acţiunii”.

Chiar dacă a ajuns şi în spatele gratiilor după plângerea făcută de patronul păgubit, acest lucru nu i-a împiedicat pe cei doi să se împace. Acum, judecătorii au fost nevoiţi să ia act de înţelegerea stabilită între aceştia şi, ca urmare, sentinţa a fost una de închidere a dosarului, chiar dacă verdictul nu este unul definitiv.

„Încetează procesul penal faţă de inculpatul Ciobescu Dumitru-Bogdan, cetăţean român, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (…) ca urmare a împăcării părţilor. Constată stinsă acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Bicheru Constantin. Constată că inculpatul Ciobescu Dumitru-Bogdan a fost reţinut 24 h, de la data de 19.04.2018, ora 14,10 până la data de 20.04.2018, ora 14,10”, se arată în verdictul dispus de instanţa de judecată.

Prin sentinţa respectivă şi inculpatul, dar şi păgubitul au fost obligaţi la plata a câte 400 de lei cheltuieli de judecată către statul român. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, deşi e puţin probabil ca vreuna dintre părţi să nu fie mulţumită cu cele stabilite de judecători. Prin închiderea procesului, inculpatul scapă de şi măsura controlului judiciar, care îl obliga să fie periodic prezent la poliţie pentru a-şi justifica sursele de existenţă, printre altele. (G.I.)

Vizualizări: 2,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: