Peşteră disputată în instanţă

Conducerea Muzeului Judeţean Gorj nu renunţă la administrarea Peşterii Polovragi. Directorul Dumitru Hortopan spune că nu există motive pentru rezilierea contractului şi ameninţă cu instanţa de judecată. Între timp, peştera rămâne deschisă pentru vizitatori.

Societatea Butterfly Effect din Craiova, custodele ariei protejate Nordul Gorjului de Est din care face parte şi obiectivul Peştera Polovragi, a anunţat că a decis rezilierea contractului de administrare cu Muzeul Judeţean Gorj pentru Peştera Polovragi şi că joi, 4 octombrie, se va face predarea obiectivului. Ori acest lucru însemna închiderea cavernei până la găsirea unui alt administrator. Reprezentanţii muzeului spun că au primit abia miercuri notificarea de predare a obiectivului şi că nu intenţionează să facă acest lucru. „În perioada următoare o să dăm în judecată custodele, pentru că nu este corect. Ne cer 30% din profit, ori peştera n-are profit. Avem pază, avem ordine de deplasare, benzina ghidului şi curentul electric. Nu vom preda peştera, instanţa va hotărî. Cu paza se cheltuie 15.000 lei pe lună, se consumă curent, mai ales în perioada când peştera este deschisă publicului vizitator. În acordul de parteneriat nu scrie să facem vreo investiţie. Becuri cu lumină rece avem din 2010, dar nu sunt LED. Nu scrie nimic nici de camere video. De ce deranjează paza umană, nu ştiu”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

Custozii s-au dus joi să preia peştera, dar nu au putut. Şi ei vor face acţiune în instanţă. „N-au venit, n-au vrut. Au zis că n-au primit notificarea. Le-am trimis încă o dată notificarea şi le-am cerut să spună când pot. Doamna de la peşteră şi paznicii au primit ordin să nu iasă din peşteră. Deci nu pot să o închid cu ei în peşteră. Nu mă aşteptam. De ce spun că procentul de 30% este prea mare. Nu au semnat contractul? De ce au semnat în condiţiile acestea acum un an? Şi eu o să-i dau în judecată şi, din păcate, o să-i câştig, pentru că au semnat contractul. Am vorbit deja cu avocaţii. Atunci când au semnat contractul au dublat preţul tocmai ca să aibă bani să-mi dea mie”, a spus Raluca Mihai, directorul SC Butterfly Effect SRL.

Până cele două părţi vor clarifica situaţia pe calea instanţei, peştera va rămâne deschisă.

Vizualizări: 1,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: