Pedepsiţi după ce au furat de la Mischie

Trei tineri din Godineşti au primit diferite pedepse la instanţa de judecată după ce în decembrie 2016 au intrat în locuinţa fostului politician Nicolae Mischie pentru a fura băutură din damigenele acestuia.

Fostul baron al judeţului nu era acasă în acel moment, dar vecinii săi au fost cei care i-au prins pe hoţi în timp ce forţau cu o rangă uşa de la intrarea în pivniţa în care se aflau damigenele cu ţuică şi vin. Indivizii apucaseră însă deja să dea o spargere la un alt consătean al lui Mischie şi, între timp, au fost reţinuţi de poliţie, anchetatorii dispunând ulterior plasarea lor sub control judiciar. Acum au venit şi pedepsele, unele chiar cu executare pentru cei care sunt recidivişti, după cum a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Valentin Hariton Mutu a primit o condamnare de 1 an şi 6 luni, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care acesta trebuie să execute şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Rovinari sau la o şcoală din oraş. Pantelimon Dragoş Achim este cel de-al doilea inculpat din dosar, el fiind recidivist. Tot un an şi şase luni a decis instanţa şi în cazul său, însă pedeapsa i-a fost contopită cu altele dispuse la Piteşti şi Craiova, în final rezultând 2 ani şi 7 luni de puşcărie. Al treilea inculpat este Ionuţ Constantin Buşan, recidivist, de asemenea. La pedeapsa de 1 an şi 6 luni din acest dosar i-a fost adăugată şi o condamnare anterioară de 2 ani şi 6 luni cu suspendare, în final el având de executat 4 ani de detenţie.

Pentru că pe parcursul procesului Nicolae Mischie a decedat, instanţa a lăsat nesoluţionată o eventuală despăgubire a acestuia, dar a clarificat lucrurile în privinţa celuilalt păgubit al celor trei inculpaţi. „Lasă nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de persoana vătămată Mischie Nicolae. (…) Admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Zamfir Mariana şi obligă în solidar inculpaţii Mutu Hariton-Valentin, Achim Dragoş Pantelimon şi Buşan Constantin-Ionuţ la plata către aceasta a sumei de 2000 lei cu titlu de daune materiale. (…) Obligă inculpaţii Mutu Hariton-Valentin, Achim Dragoş Pantelimon şi Buşan Constantin-Ionuţ la plata a câte 600 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare statului. (…) Onorariile apărătorilor din oficiu în cuantum de 4490 lei rămân în sarcina statului, din care 2420 în cursul urmăririi penale şi 2070 în cursul procedurii de cameră preliminară şi în cursul judecăţii, urmând a fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei”, se arată în sentinţa care nu este definitivă.

Vizualizări: 3,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: