Condamnare definitivă pentru un fost director din Târgu Jiu

Marian Negrescu, fostul manager al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

În iunie, Judecătoria Târgu Jiu a renunțat la aplicarea pedepsei, însă Curtea de Apel Craiova a admis apelul procurorilor gorjeni.

„Stabilește în sarcina inculpatului Negrescu Marian pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. În temeiul (...) stabilește pedeapsa complementară a interzicerii exercitării de către inculpat a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani”, potrivit sentinței judecătorești.

Magistrații au decis amânarea aplicării pedepsei de 1 an de închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care fostul director trebuie să respecte mai multe măsuri.
Sentința pronunțată marți, 16 noiembrie, este definitivă.

Marian Negrescu a început să aibă probleme după ce inspectorii de integritate au constatat că fostul director încasa sume mari de bani pentru diferite activităţi pentru care nu avea calificarea necesară şi pe care le aproba singur, cum ar fi regia şi scenariul unor piese, întocmirea şi machetarea unor caiete-program.

În urma raportului ANI, Negrescu și-a pierdut funcția de manager de teatru.

Vizualizări: 7,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: