Condamnare pentru bărbații care plăteau prostituatele din Târgu Jiu cu euro falși

Patru infractori specializați în falsificarea de bani au fost prinși după ce au făcut imprudența de a plăti, la Târgu Jiu, două prostituate cu euro contrafăcuți. Fetele au vrut să schimbe banii, dar cei de la casa de schimb au constatat falsul și au anunțat autoritățile.

Doi bărbați, Ioan Dorin Șerban și Ioan Daniel Stoica, au fost în decembrie 2019 la Târgu Jiu, unde au păcălit două prostituate. Pe lângă faptul că au fost plătite cu euro falși, fetele le-au mai și schimbat câteva bancnote.

Polițiștii de la „Crimă Organizată” au început să îi urmărească operativ pe cei doi bărbați și au stabilit că aceștia primeau banii falși din Italia. Bancnotele erau ascunse în autoturisme second hand care erau transportate spre România pe platformele unor TIR-uri.

În 13 februarie 2020, Ioan Dorin Șerban și Dumitru Saul Bobăilă s-au deplasat în Arad unde a intrat în scenă un alt inculpat, Vasile Romeo, de la care au primit o sumă importantă de bani.

Pe teritoriul județului Timiș au fost opriți în trafic, iar în mașină a fost descoperită suma de 16.000 de euro, în bancnote care s-au dovedit falsificate.

La domiciliul lui Vasile Romeo, din Arad, s-au mai găsit 73.820 de euro contrafăcuţi și un pistol, 16 cartuşe neutilizate, două pachete cu aproximativ trei grame cu substanţă sub formă de pulbere albă, două grame de fragmente vegetale verde-oliv. Cercetările privind originea substanțelor, despre care se bănuia că erau heroină și cannabis, au fost disjunse către DIICOT.

Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat pe Ioan Dorin Șerban la pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Dumitru Saul Bobăilă a primit pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de 3 ani. Stoica Ioan Daniel a fost condamnat la 4 ani de închisoare în regim de detenție, iar Vasile Romeo s-a ales cu 4 ani și 6 luni, plus 149 de zile dintr-o pedeapsă anterioară. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 3,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: