Tehnician silvic, condamnat cu suspendare

Un bărbat de 64 de ani din Drăguțești, tehnician silvic, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că s-a urcat băut la volan.

Fapta s-a petrecut într-o noapte a lunii august 2020, când bărbatul a condus autovehiculul marca Volkswagen Polo pe drumul județean 674A, din direcția Negomir către Fărcăsești, având o îmbibație alcoolică peste limita legală, buletinul de analiză toxicologică indicând valoarea de 1,63 g/l alcool pur în sânge la ora 03.55, respectiv 1,55 g/l alcool pur în sânge la ora 04.55.

Polițiștii au văzut mașina care a oprit brusc și a virat la dreapta, la vederea echipajului de poliție, motiv pentru care au plecat în urmărirea autovehiculului, după o distanță scurtă conducătorul auto oprind autovehiculul în satul Fărcășești, în afara părții carosabile. 

Organele de poliție au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest din dotare, întrucât șoferul emana halenă alcoolică, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care l-au dus la spitalul din Rovinari pentru măsurarea alcoolemiei din sânge.

Bărbatul a recunoscut că a băut două pahare de vin. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 22 octombrie nu este definitivă.

Vizualizări: 1,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: