Condamnare pentru fosta șefă de la Oncologie

Fosta șefă a secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost condamnată pentru complicitate la înșelăciune. Medicul Mariana Găvănescu a primit 1 an de închisoare cu suspendare, fiind acuzată că și-a ajutat soțul să deconteze aproape 200.000 de lei pentru servicii neacordate bolnavilor de cancer.

Practic, medicul oncolog elibera recomandări pentru acordarea de servicii de îngrijiri medicale pe numele unor pacienţi cu afecţiuni oncologice care apăreau fie în registrul de consultaţii al spitalului, fie în registrul de internări/externări, fără ca ei să știe despre aceste recomandări, susțineau anchetatorii.

Victor Găvănescu, administratorul firmei care oferea servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, a primit o pedeapsă tot cu suspendare, de 2 ani. Executarea pedepselor a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Pe baza recomandărilor medicale, erau întocmite documentele necesare obţinerii de la Casa de Asigurări a deciziei de îngrijiri medicale la domiciliu. Procurorii susțin că reprezentanții firmei au intrat direct în posesia recomandărilor, deși acestea ar fi trebuit să fie ridicate de pacient sau de aparţinători și ulterior să opteze pentru o societate care oferă astfel de servicii.

Instanța a decis desființarea a 196 de înscrisuri, fiind vorba de fișe de îngrijire la domiciliu, emise între anii 2008 și 2016.

Cei doi inculpați trebuie să achite despăgubiri Casei de Județene de Asigurări Sănătate Gorj. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj şi obligă în solidar inculpaţii Găvănescu Victor şi Găvănescu Mariana la plata sumei de 9.676,72 lei, cu dobânda legală aferentă până la data plăţii efective către partea civilă Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj şi pe inculpatul Găvănescu Victor la plata sumei de 179.575 lei cu dobânda legală aferentă până la data plăţii efective către Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj”, potrivit sentinței Judecătoriei Târgu Jiu.

Instanța a dispus și menținerea sechestrului pe proprietățile pe care soții Găvănescu le au la Târgu Jiu și Bălești. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată.

Vizualizări: 6,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: