Condamnare pentru Surupăceanu după un scandal la Novaci

Un tânăr din Novaci care în urmă cu cinci ani a mai ajuns în spatele gratiilor pentru că a falsificat bani a mai primit acum o condamnare din partea judecătorilor din oraș. De această dată Laurențiu Surupăceanu are probleme cu legea după un scandal pe care l-a provocat la începutul lui 2016.

Prietena lui Surupăceanu ar fi fost atunci agresată într-un club, iar el, „din greșeală”, pentru a o „apăra” pe fată, a luat la bătaie pe cine nu trebuia. Victima a ajuns la spital la Craiova, iar acum are parte și de despăgubiri substanțiale, asta în cazul în care inculpatul are banii deciși de instanță. Condamnarea pe care magistrații au dispus-o împotriva sa, de 2 ani şi 685 zile închisoare, ține cont și de cazierul său, Surupăceanu având un rest de executat din pedeapsa pe care a primit-o anterior.

Verdictul magistraților le-a adus condamnări și altor trei inculpați din dosar, acuzați că au mințit în timpul anchetei penale, în speranța că îi vor ușura situația lui Surupăceanu. Nu a fost deloc așa, iar acum inclusiv iubita sa, minoră la data săvârșirii faptelor, s-a ales cu o condamnare. Pedepsele nu sunt unele aspre, dar sunt unele care pot influența cazierul inculpaților în cazul unor eventuale recidive.

Bătaia pe care i-a aplicat-o victimei sale îl va costa pe Surupăceanu nu doar din punct de vedere penal, ci și material. Judecătorii l-au obligat pe acesta să îi plătească tânărului lovit sume destul de mari de bani. „Obligă inculpatul Surupăceanu Laurenţiu la plata a 10.000 lei daune materiale şi 15.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Rogoveanu Robert Alexandru, şi la plata a 3944,97 lei către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, se mai arată în sentinţă.

Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: