Condamnare pentru un mașinist din CE Oltenia

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost condamnat cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan. Audi-ul pe care-l conducea a fost oprit de poliție pe DE 79.

Fapta a avut loc pe data de 26 august anul trecut, în jurul orei 03.00. Deoarece șoferul emana halenă alcoolică, agenții de poliție i-au solicitat să se supună testării alcoolscopice, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Turceni, unde i s-au recoltat două probe de sânge. Din buletinul de analiză toxicologică a reieșit că îmbibația alcoolică din sângele inculpatului a fost de 2,42 g/l alcool pur în sânge la ora 03:15, respectiv 2,24 g/l alcool pur în sânge la ora 04:15.
În mașină se aflau doi pasageri, soț și soție. Șoferul a recunoscut că a consumat mai multe sticle de bere împreună cu prietenii săi la o cârciumă din sat. Nu a vrut să lase mașina în parcare, așa că a plecat spre locuința sa din comuna Brănești, distanța nefiind una foarte mare.


După ce a condus circa 300 de metri, a fost oprit de poliție. Săptămâna trecută, Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat la 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de încercare de doi ani.

Bărbatul are 44 de ani și lucrează ca mașinist instalații electrice în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Dacă sentința va rămâne definitivă, bărbatul va trebui să lucreze 60 de zile în folosul comunității, în cadrul Primăriei Turceni.

Vizualizări: 2,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: