Primesc daune după ce le-a murit bebelușul în maternitate

După 8 ani de procese, părinții unui bebeluș decedat la maternitatea din Târgu Jiu obțin în instanță daune morale de 200.000 de euro. Medicul ginecolog acuzat de malpraxis s-a stins în urmă cu doi ani. Firma de asigurări la care medicul avea încheiată polița de malpraxis, spitalul județean, dar și fiica doctorului Tabacu, în calitate de moștenitor, vor trebui să achite acești bani, dacă sentința pronunțată miercuri de Judecătoria Târgu Jiu va rămâne definitivă.

În septembrie 2013, Viorică Tabacu era şef al secţiei ginecologie şi o asista la naştere pe Alina Adriana Mogoş, din Băleşti. Fetiţa pe care a adus-o pe lume a murit prin asfixiere, părinții acuzând medicul că nu ar fi intervenit la timp pentru a salva bebelușul.

De atunci, părinţii bebeluşului nu au încetat să își caute dreptatea în instanță. „Admite în parte acțiunea. Obligă pârâta Asirom SA să plătească reclamantei Mogoș Alina Adriana suma de 37.000 euro reprezentând parte din daunele morale pretinse în baza poliței de asigurare seria MM nr. 0554985. Obligă pârâții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și Tabacu Corina Magdalena - în calitate de moștenitor al defunctului Tabacu Viorică, în solidar, la plata sumei de 113.000 euro reprezentând diferența de daune morale către reclamanta Mogoș Alina Adriana. Obligă pârâții Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Tabacu Corina Magdalena - în calitate de moștenitor al defunctului Tabacu Viorică, în solidar, la plata sumei de 50.000 euro reprezentând daune morale către reclamantul Mogoș Marian Cătălin”, se arată în sentință.

Soții Mogoș au mai obținut daune materiale de 6.400 de lei și cheltuieli de judecată de vreo 5.000 de lei. Pentru onorariul avocatului, reclamanții vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Sentința poate fi atacată cu apel în 30 de zile.

În septembrie 2013, când a avut loc decesul, Cătălin Mogoş declara că nu va renunţa nicio zi să afle de ce a murit copilul pe care îl aşteptase atâta amar de vreme şi care era perfect sănătos până în momentul naşterii. „Aşteptam acest copil de opt ani şi acum trebuie să mă pregătesc de înmormântare, în loc să mă bucur de el. Când am venit aici totul era ok, inima bătea, copilul mişca, nimeni nu a vorbit de nicio problemă. Seara la 10.00 au venit la noi şi au spus că a murit copilul. Îl ţineau într-o pungă de plastic de parcă ar fi murit o pisică. Nu se poate aşa ceva”, spunea tatăl îndurerat.

În urmă cu trei ani, spitalul a mai achitat despăgubiri pentru malpraxis, în cazul Tulic.

Vizualizări: 8,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: