Condamnat după ce a agresat doi polițiști. A aruncat cu oala în mașina poliției!

Un gorjean din Aninoasa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executarea pedepsei pentru ultraj. Sentința a fost pronunțată zilele trecute la Judecătoria Târgu Jiu.

Fapta s-a petrecut în luna aprilie a acestui an, când bărbatul, în timp ce se afla în curtea locuinței sale, a amenințat cu o secure, cu moartea și cu acte de violență doi agenți de poliție. Mai mult, a aruncat cu o cărămidă și cu o oală spre autospeciala de poliție, distrugând portiera din dreapta.

Agresorul era băut, iar poliția fusese chemată de un vecin cu care avea un conflict, peste care a intrat în curte și pe care l-a amenințat cu moartea.

Bărbatul a reacționat violent la prezența polițiștilor, după cum se arată în documentul de la instanță: “La auzul semnalului sonor al autospecialei, inculpatul a răspuns răspuns răstit din sala locuinței sale „Ce vreți, bă, plecați de la poartă de la mine, ce vreti?”. Observând că acesta este în stare de ebrietate și este agitat, persoanele vătămate și-au declinat identitatea si calitatea, comunicându-i motivul deplasării la locuința acestuia, moment în care inculpatul a început sa le adreseze injurii. Polițiștii i-au solicitat sa înceteze cu injuriile și să iasă la poarta domiciliului pentru a putea discuta cu el, însă acesta a continuat să îi înjure, a coborât din sala locuinței și a mers undeva, în spatele locuinței, de unde a luat o secure și a început să îi amenințe cu moartea”.

Cei doi agenți de poliție au încercat să îl calmeze, dar acesta a continuat să le adreseze injurii și amenințări, zicându-le că nu au ce să îi facă și că le ia gâtul. S-a urcat pe pridvorul sălii locuinței gesticulând cu securea, cu tăișul securii spre aceștia, ridicând securea deasupra capului, ulterior, agitându-se și mai tare a coborât în viteză din sala locuinței, cu securea în mână și a început să alerge spre aceștia, zicând: „ stați aci că vă omor".

Unul dintre agenți a scos pistolul și l-a somat oprească. Agresorul a luat de jos o oală metalică cu care a aruncat puternic spre autospeciala de poliție, ce era oprită în fața locuinței acestuia, lovind portiera dreapta spate. Apoi a luat o cărămidă și a aruncat-o înspre autospeciala de poliție, lovind portiera din dreapta față, solicitându-le polițiștilor să plece de la el de la poartă.

Observând că acesta continuă să îi amenințe, cei doi polițiști au urcat în autospeciala de poliție, deplasându-se într-o zonă cu semnal, de unde au raportat evenimentul, ulterior revenind la fața locului un alt echipaj care a rezolvat cazul.

Bărbatul este recidivist, astfel că va mai executa un an de pușcărie dintr-un dosar în care scăpase cu amendă penală.

Vizualizări: 2,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: