Condamnare pentru un șef din CE Oltenia

Două halbe de bere i-au adus o condamnare unui șef din Complexul Energetic Oltenia. Constantin Iacob, adjunct șef secție mecanică la UMC Motru, s-a ales cu 8 luni de închisoare, pedeapsa fiind amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Bărbatul de 40 de ani va trebui să muncească, neplătit, vreme de o lună, în folosul comunității, în cadrul Primăriei Motru.

Angajatul CE Oltenia și-a recunoscut vina. Fapta a avut loc în această vară, în după-amiaza zilei de 28 iulie. După ce a petrecut împreună cu mai mulți prieteni la o terasă din oraș, fiind ziua de naștere a unuia dintre ei, bărbatul s-a urcat la volan. Nu a condus nici 100 de metri și a fost oprit de poliție, pe Calea Tismanei.

Întrucât mirosea a alcool, Iacob a fost testat cu etilotestul, acesta indicând 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Motru, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Din buletinul de alcoolemie toxicologică nr.741/1516, nr.742/1517 din 05.08.2021, rezultă că inculpatul avea o alcoolemie de 0,98 g%0 la proba de sânge recoltată la ora 18,25 și o alcoolemie de 0,90 g%0 la proba de sânge recoltată la ora 19,25”, potrivit informațiilor de la instanță.

Iacob a recunoscut că a consumat circa 800 ml de alcool, respectiv două halbe de bere. Șeful UMC Motru s-a ales cu o pedeapsă ușoară. „Inculpatul nu a mai fost anterior cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. De asemenea, inculpatul a condus autovehiculul pe o distanță relativ scurtă, nu a produs vreun eveniment rutier în trafic și este cunoscut în comunitate ca o persoană cu un comportament corespunzător”, a motivat instanța, care a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru cu salariatul CE Oltenia.

Sentința pronunțată pe 26 octombrie nu este definitivă.

Vizualizări: 5,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: