Șoferiță condamnată. “Era într-o stare vizibilă de euforie”

O tânără de 20 de ani din Novaci a fost condamnată la la o pedeapsă de 3000 lei amendă penală reprezentând 150 zile-amendă, pentru că s-a urcat băută la volan. Sentința a fost pronunțată pe 1 noiembrie de Judecătoria Târgu Cărbunești.

Fapta s-a petrecut anul trecut, de Crăciun, când un șofer a sunat la 112, pentru a sesiza că un autovehicul marca Audi de culoare neagră circula haotic pe DN 67, din direcția Rm-Vâlcea în direcția Tg-Jiu.

Polițiștii au identificat mașina și au tras-o pe dreapta, la volan fiind o tânără. “Întrucât conducătoarea autovehiculului emana vapori de alcool și se afla într-o stare vizibilă de euforie, a fost testată cu aparatul etilotest la ora 02,27, rezultând o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, a fost condusă la Spitalul Județean Târgu-Jiu, unde i-au fost prelevate 2 probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la orele 03,22 și, respectiv, 04,22. În urma analizării probelor de sânge recoltate de la (...) de către Laboratorul de Toxicologie din cadrul SML Gorj, a rezultat că inculpata a avut o alcoolemie în sânge de 1,77 g ‰ (prima probă) și, respectiv, 1,54 g ‰ (a doua probă)”, se arată în documentul de la instanță.

Fata a povestit că a băut două pahare cu vișinată și a plecat de acasă puțin după miezul nopții, după ce s-a certat cu mama sa.

Vizualizări: 2,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: