Studenții exmatriculați de la Drept câștigă procesele cu facultatea

Tot mai mulţi studenţi de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, care au fost exmatriculaţi pentru că ar fi copiat la examenele online, obţin în instanţă anularea deciziei. Este și cazul unei tinere din județul Gorj care a câștigat, în primă fază, reîntoarcerea la cursuri și examene.

Vineri, însă, Tribunalul Gorj a hotărât anularea deciziei de exmatriculare. „Admite acţiunea. Anulează Dispoziţia nr.246 din 04 martie 2021, emisă de Rectorul Universităţii din Bucureşti, privind exmatricularea reclamantei din cadrul Facultăţii de Drept a acesteia. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta sentinței din 29 octombrie.

O altă cerere similară se va judeca pe data de 5 noiembrie, la Tribunalul Gorj. Rectorul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, anunța la începutul lunii martie că 45 de studenți din anul I au fraudat au fost exmatriculați pentru că au fraudat mai multe examene online din sesiunea de iarnă, reuşind prin intermediul unei reţele de socializare să coopereze în timpul examenelor.

„Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele”, spunea rectorul Universității din București, afirmând că este inadmisibil un astfel de comportament, mai ales că vorbim de studenți care în viitor ar putea să devină procurori, avocați sau magistrați.

Vizualizări: 2,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: